Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmazoğlu: "365 Gün Engellilerin Yanındayız"

Şahinbey Belediyesi, Katar Hayır Derneği ile birlikte 28 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2019 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 03:51
Kaynak: İHA
Tahmazoğlu: "365 Gün Engellilerin Yanındayız"

Yılın 365 günü engellilerin yanında olan Şahinbey Belediyesi, Katar Hayır Derneği ile birlikte 28 engelli vatandaşa daha akülü tekerlekli sandalye dağıtarak onların yüzünü güldürdü.

HERKES BİRER ENGELLİ ADAYI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkati çekerek, "Biz Şahinbey Belediyesi olarak 365 gün engelli kardeşlerimizle beraberiz. Aslında biz yılda iki defa akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtımı yapıyoruz ama arada ihtiyaç oldukça dağıtıma devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana 2.091 tekerlekli sandalye dağıttık. Engellilerimiz için elimizden gelen her türlü çalışmayı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Sonuç itibariyle herkes birer engelli adayı o yüzden bu yardımları yapmaya devam edeceğiz. Bu dağıtım törenine Katar Hayır Derneği vesile oldu. Biz akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtmak istiyoruz dediler. Biz buyurun biz de size yardımcı olalım dedik. Dağıttığımız akülü tekerlekli sandalyelere Katar Hayır Derneği yardımcı oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Katar Hayır Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Nasır ise, "Dağıtımını yaptığımız akülü tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması bizi çok mesut ediyor. Bugün yaptığımız bu proje sadece Şahinbey Belediyesi'ne yönelik bir projedir. İnşallah gelecek dönemlerde daha farklı ve daha çok proje hazırlığı içerisindeyiz" diye konuştu.

 

Tebrik Ediyorum

 

Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yapmış olduğu çalışmalara övgüde bulunarak,  "Engelliler vermiş olduğunuz desteklerle ilgili sayısız programlarınıza katıldım. Acaba bunun bir emsali daha var mıdır, bilmiyorum. Ama örnek çalışmanızdan dolayı, en alt kademeden en üst kademeye kadar hepinizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bir dakika sonra ne olacağını Allah bilir. Bu kardeşlerimize sahip çıktığınız sürece bunun karşılığını bu dünyada ve öbür dünyada mutlaka alacaksınız.  Yaptığınız çalışmalardan dolayı da görevinize tekrar layık görülerek aday gösterildiniz. Bizde gerek federasyonumuzla ve mahallemizle yanınızda olup destek olacağız" dedi.

 

Türkiye'ye Örnek Oldu

Sakatlar Derneği Başkanı Hulusi Kalender, ortaya konan çalışmalarla engellilere gerçek değerinin verildiğini belirterek, "Özellikle son 16 yıldır, AK Parti iktidarı döneminde engelliler için adeta bir devrim yaşandı. Çıkan kanun ve yasaların haricinde, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun göstermiş olduğu çalışmalar, yakınlık ve ilgi Türkiye'ye örnek oldu.  Önümüzdeki 31 Mart seçimlerinde de Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun tekrar takdir görüp tekrar aday gösterilmesinden dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

 

Engelliler İçin Önemli Değişimler Yaşandı

GÖRBİR Dernek Başkanı Mehmet Aysel, vermiş olduğu desteklerden dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederek, "Başkan Mehmet Tahmazoğlu 2009 yılında göreve geldikten sonra, engelliler adına çok önemli değişimler yaşandı. Kendisi engellilere benliğini ve kimliğini verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hiçbir görme engelliye beyaz bastondan kimse dağıtmamıştı. Birilerine gidip talep ettiğimiz zaman bizleri dilenci gibi görüyorlardı. Bizler dilenci değiliz. Bizlere imkân verildiği zaman bizlerde ülke ekonomimize faydalı olabiliriz. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu göreve geldikten sonra bu ön yargıyı yıktı. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

  

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtım törenine Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçisi Adnan Keçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, GÖRBİR Dernek Başkanı Mehmet Aysel, Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Yeter, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cuma Erdem, Şehit Aileleri ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hasan Basri Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.