Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmazoğlu, 50.000. bebeği ziyaret etti

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında 50.000. bebeği ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 05:24
Kaynak: İHA
Tahmazoğlu, 50.000. bebeği ziyaret etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, en önemli projelerinden birisi olan 'Hoş Geldin Bebek' projesi dahilinde ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Mehmet Tahmazoğlu 50.000. 'Hoş Geldin Bebek' ziyaretini yeni doğan Mehmet isimli bebeklerinin mutluluğu yaşayan Ruşen-Ahmet Güler çiftine gerçekleştirdi.

2011 YILINDA BAŞLAYAN PROJE

Şahinbey Belediyesi, 2011 yılı içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü ile imzalanan protokol sonrasında Şahinbey ilçesi sınırları içerisinde doğan tüm bebekler ziyaret ediliyor. İçerisinde hemşirelerin de bulunduğu 2 ekiple ziyaretler gerçekleştirilirken, günlük ortalama 40 bebek ve ailesi ziyaret ediliyor. Ziyaretlerde; anne sütünün önemi ve devamlılığı, topuk kanının alınması, bebeğin aşıları, bebek bakımı, loğusalık konularında bilgiler veriliyor. Ziyaret edilen evlere bebek battaniyesi, ateş ölçer, anne çantası ve bebek yatağı hediye ediliyor. Şahinbey Belediyesi, bu güne kadar ilçe sınırları içinde dünyaya gelen 49.999. bebeğe 'hoş geldin' diyerek anne-babaların mutluluğuna ortak oldu.

50.000. BEBEK

Şahinbey Belediyesi, son ziyaretini Beyazlar Mahallesi'nde ikamet eden Ruşen-Ahmet Güler çiftinin evine gerçekleştirdi. Başkan Tahmazoğlu, Mehmet isimli bebeğe 'hoş geldin' derken, anne ve babasını da tebrik etti.

Ziyarette açıklamada bulunan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Şahinbey Belediyesi olarak, beş yıl önce başlattığımız bir projeydi. 2011 yılından buyana yeni doğan bebekleri evlerinde ziyaret ediyoruz. Sağlık Müdürlüğü'nden gelen ebemiz ve belediyemizin ekipleriyle, Şahinbey İlçesi'ndeki doğan tüm bebekler evlerinde ziyaret ediliyor ve onlara anne sütünün önemi, devamlılığı, bebeğin topuk aşısı ve diğer aşılarının yanı sıra bebek bakımında dikkat etmesi gereken hususlar annelerimize anlatılıyor. Böylelikle bebeklerimizin sağlıklı gelişimini sağlamış oluyoruz. Onların ilerde yaşayabileceği hastalıklardan korunmasına vesile oluyoruz. Ayrıca Şahinbey Belediyesi olarak da annelere ve bebeklere hediyeler veriyoruz. Amacımız sağlıklı nesiller yetiştirmek. Anneleri de bu konuda daha bilgili bir hale getirmek. Projemiz başarıyla devam ediyor. Bu günde 50.000. bebeğimizi ziyaret ettik. 50.000. bebeğimiz, Mehmet bebek. Onu evinde ziyaret ettik. Allah ona hayırlı uzun ömür versin." dedi.

BİLMEDİKLERİMİZİ ÖĞRENDİK

Ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden anne Ruşen Güler ise yaşadığı duyguyu şu sözlerle aktardı:

"Çok mutluyum. Allah, herkese nasip eylesin. Çocuk, insanın hayatını değiştiriyor, hayatını şekillendiriyor. Çocuk, hayata ve eşine daha başka gözlerle bakmasını sağlıyor. Şahinbey Belediyesinden gelen ekipler bana bebeğin bakımı ile ilgili bilgiler verdiler. Bilmediğimiz şeyleri de öğrenmiş olduk." dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.