Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmazoğlu gönüllerde taht kurdu

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2019 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 05:07
Kaynak: İHA
Tahmazoğlu gönüllerde taht kurdu

Göreve geldiği günden bu yana gönüllere dokunan projeleriyle her kesimden vatandaşın gönlünde taht kuran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, üçüncü döneminde de vatandaşın gönlüne dokunacak projeleriyle Türkiye’nin örnek belediyesi olmaya devam edecek.

GAZİLER DİYARINDAN ŞEHİTLER DİYARINA

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu başlattığı Gaziler Diyar’ından Şehitler Diyar’ına projesi ile 79.000 öğrenciyi Uçakla günü birlik olarak Çanakkale’ye giderek ecdat için dua edip vatan toprakları için verilen destansı mücadeleyi yerinde görme imkanı buldular. Birçok öğrencinin ilkleri yaşadığı ziyarette öğrenciler vatan, bayrak ve millet sevgisini hem anlayıp hem de yaşadılar.

EĞİTİME DESTEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahamzoğlu, Şahinbey’deki anaokulu ve ilkokul öğrencilerine 117.000 adet beslenme kabının yanı sıra 105.800 öğrenciye boyama seti dağıttı. Başkan Tahmazoğlu, ayrıca sağlıklı bir nesil için karne hediyesi olarak tüm öğrencilere spor ayakkabı, tişört, voleybol, basketbol ve futbol topları dağıttı. Öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim görmeleri ve spor yapabilmeleri için okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra 181 tane halı saha ve basketbol sahası yapıtı.

2.500.000 ADET KİTAP DAĞITTIK

Şahinbey Belediyesi öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için her ay düzenli olarak kitap dağıtımı gerçekleştiriyor, bugüne kadar 2.500.000 adet kitap dağıtarak her evin bir kütüphane haline gelmesini sağladı.

360 ÖĞRENCİ UMREYE GÖNDERİLDİ

Şahinbey Belediyesi, 2017 yılında başlattığı proje kapsamında Peygamber Efendimiz (S.A.V) “Siyer-i Nebi” kitabından sınava girerek okullarında birinci olan 48 öğrenciyi Umre’ye göndermişti. Projeyi genişleterek devam ettiren Şahinbey Belediyesi 2018 yılında öğrencileri İslam İlmihali kitabından sınava tabi tutarak 147 öğrenciyi kutsal topraklara gönderdikten sonra bu yılda öğrencileri 40 Hadis 40 Yorum kitabından sınava tabi tutarak, okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan 164 öğrenciyi daha umreye uğurladı. Şahinbey Belediyesi böylece, üç yılda 360 öğrenciyi Umreye göndermiş oldu. Şahinbey Belediyesi bu proje ile yeni neslin manevi değerler çerçevesi içerisinde yetişmesine katkıda bulundu.

SICAK ÇORBA VE YEMEK İKRAMI

Şahinbey Belediyesi, günün erken saatlerinde işlerine başlayan vatandaşların ve öğrencilerin içlerini 15 ayrı noktada yaptığı çorba ikramıyla ısıtıyor. Daha önce 8 noktada yapılan çorba dağıtımını 15 noktaya çıkaran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sabahın erken saatlerinde işine ve okuluna giden öğrencilere ve vatandaşlara çorba ikramında bulunuyor. Sadece bununla da sınırlı kalmayan Şahinbey Belediyesi her gün binlerce vatandaşımızın evlerine sıcak yemek girmesini sağlıyor.

SOSYAL MARKET

Paranın değil sadece duanın geçtiği Sosyal Markette ihtiyaç sahibi vatandaş gönüllerince alış veriş yaparak, ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Şahinbey Belediyesi bünyesinde bulunan markette, et ve süt ürünleri, kıyafet, ayakkabı, gıda ürünleri, temizlik maddeleri kahvaltılık ürünlerden kuru gıda ürünlerine kadar ailelerin ihtiyaç duyabileceği her şey bulunuyor.

Gönüllerin Başkanı olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, proje çıtasını yükselerek Güler Yüzlü, Hızlı ve Kaliteli hizmet anlayışı ile gece gündüz demeden yola devam diyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.