Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmazoğlu ve Ekiyor, öğrencilerle buluştu

Şahinbey Belediyesi'nin 'Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına' projesi kapsamında Çanakkale'ye gidecek öğrencilerin bilgilendirme toplantısının konuğu Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:44
Kaynak: İHA
Tahmazoğlu ve Ekiyor, öğrencilerle buluştu

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

DÜNYA TARİHİNİN EN BÜYÜK DESTANI

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Çanakkale ziyaretlerinin önemine değinerek "90.000 hedefi büyük bir hedef. Buradaki arkadaşlarınızın her biri dört kişilik bir aileye sahip olsa 360.000, beş kişilik bir aileye sahip olsa 450.000 gibi kitleye hitap eden bir faaliyet. Ben sizin bu yakaladığınız şansı, asker olamama rağmen ancak 36 yaşında yakalayabildim. Sizler ise 15-16 yaşında Çanakkale'yi görme imkanına sahip olacaksınız ki, ben neden daha erken gidemediğim için çok üzülmüştüm. Çanakkale'de büyük bir destan yazıldı ve 253.000 şehit verildi. Bir o kadarda karşı tarafı düşünürseniz ne kadar çetin bir mücadele verildiğini anlayabilirsiniz. Orayı ziyaret ederken, yerden kemikler fışkırdığını göreceksiniz. Çanakkale'de Kanlı Sırt dediğimiz bir alan var. Alan küçük olmasına rağmen 4500 yaralı, 1450 şehit vermişiz. Bu ziyaret, size tarihe bakarak olayları daha iyi yorumlamanızı sağlayacak" dedi.

ÜLKEMİZ İÇİN ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 103 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemizin üzerinde oyunlar oynandığını belirterek, "Çok önemli ve bir o kadar da anlamlı bir ziyaret gerçekleştireceksiniz. Orada ki maneviyatı yaşadığınızda bunu çok daha iyi anlayacaksınız. Çanakkale de yaşananlar İstiklal Marşı'nda da bahsediliyor. Şair Çanakkale de verilen destansı mücadeleyi şöyle anlatıyor.

Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı:

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!

Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Dediği yere gidiyorsunuz. Gerçekten de gittiğinizde göreceksiniz toprak halen kıp kırmızı; hatta şiddetli yağmurlarda ecdadımızın kemikleri toprak üzerine çıkıyor.

Bu nedenle bu ziyaretten çıkaracağınız çok önemli dersler var. Bundan 103 yıl önce yedi düvele karşı bir destan yazıldı. Bugünde bu cennet vatanın düşmanları var. Sınırımızda sadece teröristlere karşı mücadele vermiyoruz. İngiliz'i, Fransız'ı ve Amerikalısının da içinde olduğu düşmanlarla mücadele ediyoruz. Çünkü burası cennet vatan ve göz dikeni çok oluyor. Bu düşmanlara karşı bizler birlik ve beraberlik içerisinde olursak ancak karşı durabiliriz. Ordumuz şu anda yüzde 75 civarında kendi ürettiğimiz silahları kullanır duruma geldi. Biz Afrin'de bu başarıyı kazanabildiysek kendi ürettiğimiz silahların çok büyük önemi var. Türk savunma sanayi kendi göbeğini kesip kendi ihtiyacını karşılayabilir duruma geldi. Hatta daha da ileriye giderek ihracat yapacak seviyeye geldi. Tüm bunlar çalışarak oluyor. Bu cennet vatanı seviyorsak herkes elinden geleni en iyi şekilde yapacak" dedi.

Çanakkale Bilgilendirme toplantısında Topçu Yüzbaşı Çağrı Koçak, Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanılmasında verilen mücadeleyi anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Çanakkale Bilgilendirme toplantısında Çanakkale'ye gidecek olan öğrenciler Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve protokol üyeleri ile birlikte Çanakkale türküsünü söylediler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.