Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmazoğlu'ndan çiftçilere bir destek daha

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere 2.000 ton buğday tohumu, 2.000 ton gübre ve 3.500 ton hayvan yemi desteğinin ardından şimdide çiftçilere ve vatandaşlara 500.000 adet zeytin fidanı desteğinde bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:07
Kaynak: İHA
Tahmazoğlu'ndan çiftçilere bir destek daha

Çiftçilere daha önce 2.000 ton Ceyhan 99 buğday tohumu, 2.000 ton gübre ve 3.500 ton hayvan yemi dağıtan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin yüzünü güldürecek bir projeye daha imza attı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın önderliğinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan ile bir araya gelerek çiftçilere 500.000 adet zeytin fidanı desteği için protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile Şahinbey ilçesindeki çiftçilere ve vatandaşlara 02.03.2018 tarihi itibariyle 500.000 adet zeytin fidanı dağıtılacak.

ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YAINDAYIZ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin her ihtiyacında yanlarında olmaya çalıştıklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana daha yeşil bir Şahinbey için çalışıyoruz. Parklarımızın sayısını artırarak Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı da dahil olmak üzere 571 adet park yaptık. Sadece belediye olarak kendi çalışmalarımızın ötesinde vatandaşlarımızın da kendi evlerine ve bahçelerine ağaç dikmesini de teşvik ediyoruz. Bu çerçevede 2017 yılına kadar 1.200.000 adet fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Şahinbey Belediyesi olarak meyveli ağaç dağıtımı ile ilgili yeni bir projeye başlıyoruz. Bunun için de zeytin fidanı dağıtmaya karar verdik. Zeytin yaz-kış yaprakları dökülmüyor, yeşil kalan bir ağacımız. Aynı zamanda zeytin ve zeytinyağı vücudumuz için çok faydalı bu nedenle 500.000 adet zeytin fidanı aldık. Zeytin fidanlarını hem vatandaşlarımıza hem de çiftçilerimize dağıtacağız. Vatandaşlarımızdan bu anlamda hiçbir ücret talep etmiyoruz. Çiftçilerimize ise 1.000 adette kadar fidan vereceğiz. Onlardan da fidan başına sadece 2 TL bir ücret alacağız. Kalan kısmını da Şahinbey Belediyesi olarak biz karşılayacağız" dedi.

Çiftçilerimize daha önce 2.000 ton Ceyhan 99 buğday tohumu, gübre ve 3.500 ton hayvan yemi desteğinde bulunmuştuk. Çiftçilerimizden gelen yoğun istek sonrasında onlara zeytin fidanı dağıtımında bulunmak için tüm çalışmalarımızı tamamladık ve 500.000 adet fidan dağıtımımıza yarın (bugün) başlıyoruz. Çiftçilerimiz topraklarını zeytin fidanlarıyla buluşturup verimliği ve üretimi artıracak. Bu anlamda Şahinbey Belediyesi olarak çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.