Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmazoğlu'ndan denetim

Şahinbey Belediyesi geçtiğimiz hafta başlatılan, kontrollü sosyal hayat döneminde 'Sağlık için, hepimiz için' sloganıyla yapılan korona virüs denetimine ara vermeden devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2020 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:34
Kaynak: İHA
Tahmazoğlu'ndan denetim

İçişleri Bakanlığı’nın kontrollü sosyal hayat döneminde 'Sağlık için, hepimiz için' sloganıyla başlattığı denetimler kapsamında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kılınçoğlu Semt Pazarını ziyaret ederek maske, sosyal mesafe, hijyen kurallarına uyulması yönünde daha fazla hassasiyet gösterilmesini istedi.

VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, korona ile mücadelenin ancak hep birlikte verilecek mücadeleyle sonuca varabileceğini belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak korona virüsünün başlangıcından itibaren temizlik ve hijyen konularına çok büyük önem verdik. Yaklaşık 1.000.000 adet sabunu vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Sosyal marketimiz aracılığıyla vatandaşlarımıza ücretsiz temizlik malzemeleri dağıttık. Bunların yanı sıra sosyal marketimizden faydalanan ihtiyaç sahibi ailelere üç defa da olmak üzere toplam 3.750.000 TL nakdi yardım yaptık. Bu süreçte iş yerleri kapanan, iş yerlerinden kira almadığımız gibi faaliyetlerini sürdüren iş yerlerinden normal kiranın yarısını aldık. İlan ve reklam vergilerini 6 ay erteledik. Fenni muayene ücretlerini yüzde 50’ye, iş yeri açma ruhsatlarını 1 TL’ye indirdik. Hem vatandaşımıza hem de esnafımıza sosyal anlamda destek olmaya çalıştık. Bunların yanı sıra maske üretimi yaparak vatandaşlarımıza maske dağıtımı gerçekleştirdik. Zabıta ekiplerimiz aracılığıyla 56.000 işyeri denetimini gerçekleştirdik ve denetimlerimiz aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu süreç içerisinde vatandaşımıza sadece nakdi olarak 30 milyonun üzerinde destek sağladık. Bu yardımların yanına ayni yardımları da eklediğimizde Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımıza 50 milyonun üzerinde destek sağladık. Vatandaşlarımızdan korona ile mücadele de hijyen, maske ve mesafe kurallarına önemle dikkat etmelerini rica ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.