Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarık Bakır, CHP’den aday adayı oldu

Tarık Bakır, “ Ben de aldığım eğitim ve mesleki tecrübelerimle, üzerime düşeni yerine getirmek için CHP’den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundum.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:15
Kaynak: İHA
Tarık Bakır, CHP’den aday adayı oldu

Özgürlükler ve barış içerisinde yaşanabilir bir ülke, bölgesinde ve dünyada saygınlığı olan bir Türkiye için bu ülkenin bütün fertlerine görevler düştüğünü belirten sanayici Tarık Bakır, “ Ben de aldığım eğitim ve mesleki tecrübelerimle, üzerime düşeni yerine getirmek için CHP’den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundum.” dedi. 

Son dönemde CHP’de aktif olarak siyaset çalışmaları yapan, yerel seçimlerde belediye meclis üyesi adayı olarak seçimlere katılan sanayici Tarık Bakır, CHP’den milletvekili aday adaylık başvurusu yaptı.

CHP Gaziantep milletvekili aday adayı Tarık Bakır,  “Aldığım eğitimin ardından, meslek hayatımda da ilerledikten sonra, ülkeme karşı görevlerimi yerine getirmek için siyasetin içerisinde olmam gerektiğine karar verdim.  Ülkemizin içinde bulunduğu duruma benim de gençliğimle, dinamikliğimle, tecrübelerimle katkıda bulunmak ve bir vatandaş olarak elimi taşın altına koymak için CHP’den milletvekili adayı olmaya karar verdim.” dedi.

ÜLKEMİZ BİR DEĞİŞİM SÜRECİNE GİRİYOR

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde, ülkenin bir değişim sürecine gireceğini belirten Bakır, “Altı lideri bir araya getiren temel felsefe, güçlü bir demokrasi, güçlü bir parlamenter sistem ile Türkiye’nin önünü açacak adımlar atılmasını sağlamaktır. Bu değişimin, yeni solukların, aktif ve dinamik insanların siyasette yer alması ile gerçekleşeceğini düşünüyorum. Başarının tesadüf olmadığını hayatımın her alanında temel ilke olarak benimseyen birisi olarak, partimizin bana vereceği her görevi layıkıyla ve liyakatle yapacağımı belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

BAŞARI DOLU BİR KARİYER

Halen kurucu ortağı olduğu  FTM  Ambalaj Medikal İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti.’nde meslek hayatına devam eden Bakır, başarılı bir kariyere sahip bir aday olarak öne çıkıyor.

1975 Gaziantep doğumlu Tarık Bakır, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde eğitimini tamamladıktan sonra, Akbank’ta müfettişlik, bölge müdür yardımcılığı ve çeşitli finans kuruluşlarında bölge müdürlüğü görevlerinden sonra, medikal steril ambalaj üretimi yapan FTM Ambalaj firmasının kuruluşunda yer aldı.

İyi derecede İngilizce ve İspanyolca bilen Bakır, evli ve iki çocuk babasıdır.

 Çeşitli STK’larda aktif olarak görev yapan Tarık Bakır, Anadolu Spor Basketbol Kulübü’nün kulüp başkanlığını da yürütmektedir. Bakır, aynı zamanda bu kulüpte lisanslı olarak aktif basketbol oynamaktadır.

CHP’li bir aileden gelen Bakır’ın babası; Gaziantep’in eski ve sevilen avukatlarından Av. Süleyman Bakır geçmiş dönemde CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı ve kurultay delegeliği yapmıştır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.