Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşdoğan’dan savunma sanayi yatırım çağrısı

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada, savunma sanayi yatırımlarının Gaziantep'te de yapılması için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2019 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:15
Kaynak: İHA
Taşdoğan’dan savunma sanayi yatırım çağrısı

MHP Milletvekili Muhittin Taşdoğan TBMM'de yaptığı konuşmada Gaziantep'in savunma sanayi için hazır olduğunu belirterek, "Ülkemizin ihtiyaç duyduğu, savunma sanayi, uzay ve otomotiv gibi ileri teknoloji gerektiren sektörel yatırımlar birkaç ilde yoğunlaşmış durumdadır. Bu iller arasında Gaziantep'in olmaması şehrimiz ve ülkemiz açısından ciddi bir eksikliktir. Yatırımların sürdürülebilirliğinin temel koşulu, ihtiyaçların yurt içindeki firmalardan karşılanması ve yan sanayi payının yükseltilmesidir. Gaziantep’te savunma sanayi için gerekli hazırlıklar ve altyapı mevcuttur. Gaziantep’teki oda ve OSB başkanlarının gayret ve girişimleriyle 120 bin metrekarelik bir savunma sanayi bölgesi hazırlanmıştır. Devletimizi ve ekonomimizi dışa bağımlılıktan kurtaracak olan ürünler için, devletimizin yerli üretime vereceği alım garantisiyle Gaziantepli sanayicilerimiz, yerli ve milli üretime yapacağı yatırımlarla kadirşinaslığını gösterecektir" dedi.

Taşdoğan, Gaziantep'in sanayi altyapısının da Gazianteplinin zekasının da savunma sanayiyi imal edebilecek büyüklükte olduğunu vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.