Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tenis turnuvasında şampiyonlar belli oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen TEB 16 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası'nda dereceye giren sporcular belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2018 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:51
Kaynak: İHA
Tenis turnuvasında şampiyonlar belli oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaptırılan tenis kompleksinde gerçekleştirilen turnuvada, kızlarda Melisa Ercan, erkeklerde Burak Can Yılmaz birinci oldu. 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, tenis kortunun dünya standartlarında yapıldığını vurgulayarak, zeminin toprak olmasından dolayı sporcuların da çok memnun olduğunu dile getirdi.

Federasyon olarak hedefleri olduğunu anlatan Durmuş, "Dünya bizden önce başlasa da mesafeleri kapatmaya başladık. Artık olimpiyatlarda da sporcularımız var. Dünyanın en iyi turnuvalarında yarışıyorlar. Gençlerimizin dünya sırlamasında en iyisini yapabileceğini biliyoruz" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken de Gaziantep'i her branşta spor yapılabilecek bir yer haline getirme kararı aldıklarını belirterek, mahallere tesisler inşa ettiklerini anlattı.

Genç nüfusun fazla olmasından dolayı spor yatırımlarının artması gerektiğine dikkati çeken Köken, "Türkiye'de yapılan bir istatistiğe göre üniversiteyi bitirenlerin yüzde 70'i başka alanlarda çalışıyormuş. Biz istiyoruz ki insanlar en azından başladığı bir spor branşını devam ettirsin. Biz de spora yakın bir gençlik var. Bunu iyi değerlendiremiyoruz. Bu bağlamda Gaziantep'i spora ulaşılabilen bir yer haline getirmenin gayreti içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren genç sporculara ödülleri verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.