Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teşkilata tam not

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sektörel Politikalar Başkanı Bilal Aydemir bir dizi temasta bulunmak için Gaziantep’e geldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2021 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:40
Kaynak: İHA
Teşkilata tam not

Gaziantep’te DEVA Partisi ile teşkilatı ile buluşan Aydemir kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. DEVA Partisi Gaziantep’in çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydemir “Teşkilatımızın Gaziantep’te tüm kesimlere ulaşmaya çalışmasından son derece memnunuz. Partimiz her şehirde olduğu gibi Gaziantep’te de vatandaşlarımızın yanında oluyor. Seçim olmadan haftanın üç günü yapılan saha çalışmaları partimizin esnafımıza ve vatandaşlarımıza olan yakın ilgisini gösteriyor.” Dedi.

“Gaziantep hükümetin yanlış ekonomi politikalarına rağmen üretmeye, ihracat yapmaya çalışıyor” diyen Aydemir Gaziantep sanayicisinin yaşadığı zorlukların farkında olduklarını söyledi.

KONTEYNIR KRİZİNE ÇÖZÜM HAZIRLIYORUZ

Aydemir, ”Küresel bir sorun haline gelen konteynır sorunuyla ilgili çözümlerimizi hazırlıyoruz. Ülkemize döviz kazandıran Gaziantep sanayicileri için güçlü bir lojistik ağın oluşturulması ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Hükümet, 171 ülkeye ihracat yapan kent sanayicilerini küresel konteynır şirketlerinin insafına bırakmayacak şekilde sorunlarına çözüm geliştirilmelidir. Diğer yandan Gaziantep’te demiryolu ağını genişleterek, liman kentlerine ulaşımı sağlayacağız.” Diye konuştu.

“BARIŞÇIL DIŞ POLİTİKA İZLENMELİ”

Hükümetin izlediği dış politikanın ihracatçılarımızın önüne sorun olarak çıktığını vurgulayan Aydemir ekonomik gerçeklikler ile dış politikadaki uyumsuzluğun Türkiye’ye kaybettirdiğini söyledi.

Aydemir, “Dış politikamız maalesef ülkemizin siyasal ve ekonomik gerçekliklerine göre değil hükümetin siyasi ihtiraslarına göre biçimleniyor. Gaziantep ihracatında önemli bir yer tutan AB ve Ortadoğu ülkeleri ile olan siyasi çekişmelerden doğrudan ihracatçı etkileniyor. Suudi Arabistan, Mısır ve Irak gibi ülkelerle yaşanan siyasi sorunların Gaziantep ihracatçılarını etkilediğini biliyoruz. DEVA Partisi olarak dış politikamızda ekonomik refahımıza ve büyümemize yardımcı olacak uygumalar içinde olacağız.”  Dedi.

“GAZİANTEP İÇİN ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

DEVA Partisi olarak sektörel politikalarda verimlilik artışı ve ileri teknoloji kullanımı yoluyla sanayinin küresel rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini ifade eden Aydemir, “Gaziantep’te gıda, halı, tekstil, makine ve tarımsal sanayiye dayalı işletmelerin ihracat odaklı küresel rekabet güçlerini artıracağız. İhracatta ileri teknoloji kullanımını ve yüksek katma değerli ürünleri teşvik edici politikalarda Gaziantep için özel çalışmalar yapacağız. Bu şehrin ekonomik dinamiklerini daha güçlü harekete geçirecek her türlü çalışmayı yapacağımızı belirtmek istiyorum. Hükümet şu anda hem ekonomik alanda verdiği kararlarla hem de dış politika kararları ile üreticinin, ihracatçının önünde maalesef engeller çıkarıyor. Bu engellere rağmen bu şehrin üretim ve ihracattaki başarısı takdire şayandır” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.