Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TFSF Başkanlığına Beyhan Özdemir seçildi

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Başkanlığına Yrd.Doç.Dr A. Beyhan Özdemir seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:55
Kaynak: İHA
TFSF Başkanlığına Beyhan Özdemir seçildi

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) Başkanlığına Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. A.Beyhan Özdemir seçildi.Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) Olağan Genel Kurulu Ankara Gürkent Otel’de gerçekleştirildi. İki listenin yarıştığı genel kurulda, 146 delege oy kullandı. Yrd.Doç.Dr A.Beyhan Özdemir’in listesi 13 oy farkla seçimi kazandı.

LİSTEDE ŞU İSİMLER YER ALDI

Yapılan görev dağılımında ise Yrd.Doç.Dr A.Beyhan Özdemir Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) Başkanlığına seçildi.

Yeni dönem Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: A.Beyhan Özdemir Başkan, Ali Rıza Akalın Bşk. Yrd., Sefa Ulukan Bşk. Yrd., Sertaç Özmen Gen.Sek., Cengiz Han Günesen Sayman olarak görev alırken üyeliklere ise Serdar İyiiz, Tahsin Sezer, Duygu N.Kaşıkçı, Ömer Gemici, Abdullah Sezgin ve Koray Ürkmez seçildiler. Denetleme kurulu ise Tayfun Kocaman, Özcan Şimşek ve Halil Gül’den oluştu.

BEYHAN ÖZDEMİR KİMDİR

1965 yılında Gaziantep’te doğdu. 1982-1986 yılları arasında Ankara Üniversitesi DTCF Macar Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okudu. 1986’da girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Sinema-TV Fotoğraf” Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu. 1992’de DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Çağdaş Macar Sineması ve Istvan Szabo” başlıklı master teziyle Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1992 yılında TRT İzmir TV’sinde yardımcı yönetmen olarak çalıştı. 1993-1996 yılları arasında Adnan Menderes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde Okutman olarak görev yaptı. DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’ndeki Doktora çalışmasını 1996 yılında tamamladı. Fotoğrafın ortaya çıkışı, bir sanat olarak değerlendirilmesi ve günümüzde fotoğrafa müdahalenin teknik, ideolojik ve estetik boyutlarının incelendiği “Fotoğrafik Dilyetisinin Evrimi Bağlamında Müdahale Sorunsalı” adlı doktora teziyle “Bilim Doktoru” ünvanı aldı

1996 yılında DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1996-1998 yılları arasında Muğla Üniversitesi Milas M.Y.O’nda “Belgesel Fotoğrafçılık” dersi verdi. Bugüne kadar yurt içinde ve dışında 32 kşisel sergi açtı. Çeşitli dergilerde yazıları yayınlandı, ulusal ve uluslar arası toplantılarda konferanslar verdi. 40’tan fazla karma sergiye katıldı, dia gösterileri yaptı. 3 tanesi uluslar arası olmak üzere 20 ödül kazandı, çok sayıda sergileme aldı. 2012 yılında Şinasi Barutçu kupasını kazandı.Çeşitli yarışmalarda jüri üyeleği yaptı. Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) üyesi, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.