Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TIPBI DURDURAN HASTALIK

Teşhisi konulamayan hastalıkla yaşam mücadelesi veren minik Hüseyin makinalara bağlı olarak hayatta kalma savaşı veriyor. Minik Hüseyin 2015 yılından beri her ay Nurdağı'ndan Ankara'ya gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2017 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 07:44
Kaynak: İHA
TIPBI DURDURAN HASTALIK

Gaziantep'in Nurdağı İlçesi Yavuz Selim Mahallesinde yaşayan Kerim Deveci ve Esra Deveci'nin 2 çocuğundan biri olan 3,5 yaşındaki Hüseyin Deveci 2 yıldır teşhisi konulamayan hastalıkla yaşam mücadelesi veriyor. Burnundan ve çeşitli damarlarına takılan hortumla beslenen minik Hüseyin'in babası Kerim Deveci ise gözlerinin önünde her geçen gün eriyen küçük çocuğunun bir an önce hastalığına teşhis konulmasını istiyor.

İlk olarak 2015 yılında ishal ve mide bulantısı teşhisiyle Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki çeşitli hastanelere başvurduklarını, buralarda bir sonuç alamayınca Kahramanmaraş'taki bir doktorun daha fazla bekletilemeyeceğini böyle devam ederse beyin damarlarının öleceğinin söylemesi üzerine Ankara'ya gittiklerini belirten baba Kerim Deveci 8 ay boyunca yatılı olarak tedavi gören Hüseyin'e önce çölyak tanısı konulduğunu belirtti. Ancak bir süre sonra bu teşhisinde yanlış olduğunu ve Hüseyin'in günden güne sağlık durumunun daha da kötüye gittiğini söyledi.

''ÇOCUĞUMUN SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI İSTİYORUM''

Fabrika işçisi olduğunu ve her ay Ankara'ya gittiklerini belirten baba Kerim Deveci hiç bir maddi destek istemediklerini sadece çocuklarının sağlığına kavuşmasını istediğini belirterek, ''Çocuğum 3,5 yaşında 2015 yılından beri ishal ve kusma rahatsızlığı var. İlk olarak Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki çeşitli hastanelere götürdük. Ancak bir sonuç alamadık. Hiç bir doktor çocuğumun hastalığına teşhis koyamadı. Kahramanmaraş'ta bir doktor ise en son bize bu bilgelerden çocuğumuzun kurtarılamayacağını, daha fazla bekletilirse beyin damarlarının öleceğinin Ankara'da tedavi görmesi gerektiğini söyledi. 11 Ağustos 2016 yılından 23 Mart 2017 tarihlerine kadar Ankara'da çeşitli hastanelere gittik. Burada Hüseyin'e Çölyak hastalığı teşhisi konuldu. Ancak sonra dan bu hastalıkta olmadığını söyledi doktorlar'' dedi.

''DOKTORLAR HÜSEYİN'İN TIPPI DURDURDUĞUNU SÖYLEDİ''

Baba Deveci çocuğunun iç organlarından parça alındığını ancak hiç bir teşhis koyulamadığını doktorların ise Hüseyin'in tıppı durdurduğunu söylediğini ifade ederek, '' Hüseyin'in midesinden 2 defa, ince bağırsak, kalın bağırsak, makat ve göbeğinden parça alınmasına rağmen hastalığı bulunamadı. 'Doktorlar Hüseyin tıppı durdurdu' dedi. Şimdi Hüseyin burnundan mama cihazı ile besleniyor. Kalbine kateter takıldı. Hüseyin'in yediği, içtiği ne olursa olsun vücuduna besin vermediği için böbrekleri zarar göreceği için hortumlara bağlı beslenerek yaşıyor. Maddi durumumuz zayıf olduğu için 5 bin TL olan kateter cihazını alamadık. Serum olarak kullanıyoruz ve bu da sağlıklı değil'' şeklinde konuştu.

''MİNİK HÜSEYİN ÖMÜR BOYU MAKİNALARA BAĞLI YAŞAYACAK''

Baba Kerim Deveci konuşmasının devamında, '' Doktorlar artık Hüseyin'in yaşam boyunca bu cihazlara bağlı kalacağını söyledi. Önceden cihaz kalıcı değildi. Ama artık kalıcı annesi bu cihazların kursunu aldı. Hastane masrafı çok olduğu için artık hastanede yatmıyor. Evde makinaya bağlı yaşıyor. Fakat yine de her ay Ankara'ya gidiyoruz. Ancak Hüseyin'in ambulans uçakla gitmesi lazım. Cihazlara bağlı olduğu için otobüs veya özel araçta vücudu dayanmıyor. İmkanımız olmadığı için mecbur özel araçla gidiyoruz. Bu defa da çocuğun bünyesi dayanmıyor daha kötü oluyor'' ifadelerini kullandı.

''BEN YETKİLERDEN MADDİ YARDIM İSTEMİYORUM''

SSK'nın hiç bir hastane masrafını karşılamadığını belirten Baba Kerim Deveci, ''Benim evim kira kızım anaokulana gidiyor. SSK hiç bir masrafları karşılamıyor. Buna rağmen ben yetkililerden hiç bir şekilde maddi yardım beklemiyorum. Bir an önce hastalığına teşhis konularak sağlığına kavuşmasını istiyorum'' diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.