Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tiryakioğlu,” 2018 yılında yeni başarı hikayeleri yazılacak”

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:42
Kaynak: İHA
Tiryakioğlu,” 2018 yılında yeni başarı hikayeleri yazılacak”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2017’nin üçüncü çeyreğinde 11.1 gibi önemli bir büyüme rakamına ulaşan Türkiye’nin 2018 yılında istikrarlı çıkışını sürdürerek, küresel büyüme ve ticarette örnek bir performans ortaya koyacağını ifade etti. 

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yaptığı açıklamada, yeni bir yıla yeni umutlar ve beklentilerle girdiklerini belirterek, 2018 yılının tüm insanlık adına savaşlardan uzak, barış ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni etti.

Türkiye’nin 2016 yılı gibi zor bir senenin tüm olumsuz etkilerini 2017’de çok kısa sürede üzerinden atarak tahminlerin üzerinde bir büyüme başarısı yakaladığını vurgulayan Tiryakioğlu, “Dünya’nın en hızlı gelişen ekonomilerini dahi geride bırakarak 2017’de 11.1’lik rekor büyüme oranına ulaşan ülkemiz bu istikrarlı yükselişini 2018 yılında da aynı kararlılıkla sürdürecektir. Bölgemizdeki jeopolitik belirsizliklerin azalması, ekonomide alınacak ek tedbirler ve teşviklerin uygulamaya konulması ile birlikte yeni yılda yeni başarı hikâyelerinin yazılmaması için hiçbir neden görmüyoruz. İş dünyası olarak ekonomisi sağlam temeller üzerine kurulu ülkemizin üretim, yatırım ve ihracat açısından bu sene geçmiş yıllara oranla çok daha güçlü bir seyir izlemesini bekliyoruz “dedi.

Türkiye ekonomisinin lokomotif şehri Gaziantep’in 2018 yılında ülke ortalamasının üzerinde bir başarı performansı sergileyeceğini vurgulayan Tiryakioğlu, bu başarıyı sürdürülebilir kılarak daha üst noktalara taşımak için her zamankinden çok daha fazla çalışmaya, üretmeye ve istihdama katkı sağlamaya çaba göstereceklerini dile getirdi.

Tiryakioğlu, ayrıca 2018 yılında dünyada barış ve hoşgörü ikliminin hâkim kılınması temennisinde bulunarak, yeni yılın ülkemiz ve tüm insanlık adına hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.