Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tiryakioğlu: “Milli iradeye darbe vurulamaz”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, halk iradesine darbe vurmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 21:58
Kaynak: İHA
Tiryakioğlu: “Milli iradeye darbe vurulamaz”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, halk iradesine darbe vurmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, “Türkiye’de darbe yönetimleri artık geride kaldı. Milletimiz darbeci zihniyetlere karşı onurlu ve dik duruşunu bozmayarak, milli iradesine sahip çıkmıştır” dedi.

 

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yaptığı açıklamada Türk Silahı Kuvvetleri emir komuta zinciri içerisinde yer almayan bir gurubun gerçekleştirmek istediği darbe girişimini kınayarak, “ Türkiye’yi kan gölüne çevirmek isteyen bu ihanet çetesi ve yandaşları peygamber ocağı olarak kabul ettiğimiz ordumuzu hiçbir şekilde temsil etmemektedir. Bunun yanı sıra emir komuta zinciri içerisinde yer alarak vatanı uğruna gözünü kırpmadan mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimiz ise yüce Türk milletinin öz evladıdır ”ifadelerine yer verdi.

Darbeci zihniyetin ve darbe yönetimlerinin artık tarihin karanlık sayfalarında kaldığını ve bu anlayışı yeniden hortlatmak isteyenlerin Türkiye’de bu emellerine artık hiç bir zaman ulaşamayacağını belirten Tiryakioğlu, “Ülkemize ve hükumetimize karşı yapılmak istenen darbe girişimi başta milletimizin sağduyulu davranışı, güvenlik güçlerimizin can siparane mücadelesi, siyasetçilerimizin ve idarecilerimizin dik duruşuyla bertaraf edildi. Halk iradesine darbe vurmak isteyenlere en büyük darbeyi milletin kendisi vurmuştur. Türk milleti dünya demokrasi tarihine geçecek önemli bir sınavı başarıyla verdi. Halk darbecilere, millet iradesinin ancak millet tarafından tecelli edeceğini gösterdi. Ülkemize bu acı ve karanlık geceyi yaşatanlara adalet önünde en ağır şekilde hesap sorulacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Yaşadığı ülkenin kendisine emanet ettiği uçaklarla ve tanklarla, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Emniyet Müdürlüğünü ve daha da acısı savunmasız vatandaşlarını vuran bu ihanet çetesi mutlaka bir gün ilahi adalet önünde de hesap verecektir” ifadelerine değindi.

Tiryakioğlu, 15 Temmuz’un ülkede “ Demokrasi ve Milli Mücadele Günü” olarak anılması gerektiğini de savunarak,” Ülkemiz darbecilere karşı önemli bir demokrasi mücadelesi verdi. Bu milli birlik ve beraberlik duygusunun yaşatılması, birlikte büyük Türkiye olgusunun hep canlı ve diri tutulması için bu tarihin hiçbir zaman unutulmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Tiryakioğlu, ayrıca darbe girişimi sırasında şehit olan tüm güvenlik güçlerine ve vatandaşlara da Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileyerek, “ Yüce Rabbim ülkemize ve milletimize bu acıları bir daha yaşatmasın “ ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.