Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOBB GAZİANTEP KADIN GİRİŞİMCİLER GENEL KURULU YAPILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Genel Kurulu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 08:19
Kaynak: İHA
TOBB GAZİANTEP KADIN GİRİŞİMCİLER GENEL KURULU YAPILDI

Gaziantep Sanayi Odası Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurula, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı G. Hülya Akkaya, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, önceki dönem Gaziantep KGK Başkanı Mehbare Şayan Kileci ile kurul üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kurulun faaliyetlerini sunum eşliğinde anlatan Başkan Akkaya, kadın girişimciliğin ülke genelinde geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik politika ve stratejiler oluşturulmasına ilişkin çalışmalar ve öneriler sunarak katkı sağlama amacıyla TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile koordineli olarak faaliyet gösteren TOBB İl Kadın Girişimci Kurullarının 81 ilde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Kadın Girişimci Destek Merkezi'nin (Kuluçka Merkezi) kurulması için Gaziantep Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve TOBB KGK olarak çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Akkaya, “Kadın girişimcilerin çalışmaları için inkübasyon ve AR-GE merkezi olarak projelendirilen Kuluçka Merkezi , 2 bin 250 metrekare kapalı alanda 33 atölye ve ofisten oluşacak. En kısa sürede hizmete girecek.” dedi.

Çalışmalarından dolayı kadın girişimcileri tebrik eden GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da, “Sizlerin bir araya gelerek kadınların güçlenmesi adına yaptığınız çalışmalar, gerçekten gurur verici. TOBB Gaziantep kadın girişimciler kurulumuzun kentimize ve ülkemize kattığı değerlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kadınlarımızı çalışma hayatında daha aktif görmek istiyoruz. Kadınlarımızın iş hayatına katılım oranı yüzde 32 seviyelerinde. Kendi işini kuran kadın oranı çok daha az. Türkiye’nin rekabet gücünü arttırabilmesi ve daha hızlı büyümesi ve gelişmesi için yüksek girişimci ruha ihtiyacı var. Beşeri sermayemizin yarısını oluşturan kadınlarımızı çalışma hayatına katmalıyız.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de yaptıkları çalışmalar hakkında kurul üyelerine bir sunum yaparak şu şekilde konuştu:

“TOBB her alanda ülkenin kalkınmasına çok büyük destekler veriyor. TOBB’un kadın ve genç girişimciler kurulu oluşturma hamlesi çok önemli bir hamledir. Bu hamle ülkemizin kalkınması için yapılmış çok önemli bir çalışmadır. Artık bilgi ve teknoloji çağındayız. Kadın ve genç girişimcilerimizi hayatın her alanında çok daha aktif kullanmamız gerekiyor. ‘Gelin etmeyin okula gönderin’ ve ‘Haydi kızlar okula’ kampanyası toplumda çok ciddi destekler gördü. Kadınların ekonomiye katılmaları için çok önemli çalışmalar yapıldı. Bundan sonra da yapılmaya devam edecek. Daha gidilecek çok yolumuz ve aşılması gereken birçok engelimiz var. Kadın girişimcilerimiz de hayatın her alanında çok güzel çalışmalar yapmışlar. Kendilerini yürekten kutluyorum.”

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Akkaya günün anısına Başkan Şahin’e plaket takdim etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.