Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toplu taşıma araçlarına denetim

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:52
Kaynak: İHA
Toplu taşıma araçlarına denetim

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü polisleri toplu taşıma araçlarında ortak denetim gerçekleştirdiler.

 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı Durağı'nda, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 20 personelden oluşan 5 ekip tarafından gerçekleştirilen ortak uygulamada, şehir içerisinde toplu taşımacılık yapan 215 toplu taşıma aracında denetim yapıldı.

‎Trafik Zabıta Memurları; ‎araç iç-dış temizliği, araçta toplu taşımaya engel hasar kontrolü, ‎şoför tanıtım kartı, kılık kıyafet uygunluğu, gürültü kirliliğine sebebiyet veren havalı korna, araç içi kalorifer denetiminin yanı sıra güzergâh ve hareket saatleri konusunda denetimler yaparken, kurallara uymayan toplam 36 araca cezai işlem uygulandı.

‎Trafik polisleri ise, hacizli, trafik sigortası olmayan ya da süresi geçen, sürücü belgesiz ya da yetersiz sürücü belgesi ile çalışan, trafiğe çıkamayacak kadar ağır kusurlu ve ‎muayenesiz olarak çalışan araç denetimleri yaptılar. Denetimlerde emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından 14 araca çeşitli maddelerden cezai işlem yapılırken, ‎toplu taşımacılık yapmaya engel kusurları olan 11 aracı trafikten men ederek otoparka çektirilmiştir.

Gaziantep halkına kaliteli bir toplu taşıma hizmeti sunmak için çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini söyleyen Zabıta Daire Başkanı M. Salih Yıldırım, "Halkımızın toplu taşıma araçlarında daha sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Toplu taşıma araçlarının yönetmeliklere uygunluklarının yanı sıra vatandaşa bu hizmeti sunan araç sürücülerinin vatandaşlara karşı davranışları ve kılık kıyafetlerinden hizmeti sundukları aracın temizliği ve konforuna kadar tüm detayları inceliyoruz" dedi.

Yıldırım, "Belediyemiz trafik zabıta ekipleri, servis araçları, minibüs, ticari taksi, taksi dolmuş ve özel halk otobüslerine yönelik denetimler yapmaktadır. UKOME karaları, Servis Araçları Yönergesi, Ticari Taksi Yönergesi, Minibüs Yönergesi ve Belediye Kuralları Yönetmeliği ile belirlenen kuralları ihlal eden toplu taşıma araç ilgililerine, 1608 ve 5326 sayılı kanunlar doğrultusunda idari yaptırımlar uygulanmaktadır" diye konuştu.

GAZİANTEP İÇİN KURUM İŞBİRLİKLERİ ÖNEMLİ

Zabıta Daire Başkanı M. Salih Yıldırım, "Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü'ne bağlı personeller ile Emniyet Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü polislerinin yaptıkları ortak uygulamada, her iki kurum uygulamakla yükümlü oldukları yasalara bağlı olarak denetimleri yaparak tek seferde etkili ve kapsamlı bir uygulama gerçekleştirmişlerdir.

Kent içi ulaşım kalitesinin yükseltilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile ortak uygulamalar yapılırken, Zabıta Memurlarına da bu protokol kapsamında çeşitli hususlarda trafik cezası uygulama yetkisi tanınmıştır. Ayrıca 2017 yılı içerisinde başlattığımız yine bir ortak uygulama ile Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerine bağlı 5 ayrı noktada 1 Zabıta, 1 Polis Memurundan oluşan Trafik Denetim Ekipleri oluşturduk.

Ortak Aklın gücüne inanıyoruz. Gaziantep'in her açıdan daha yaşanabilir, tarihi, kültürel zenginlikleri, lezzet değerlerinin yanı sıra gerek alt yapısı, gerek ulaşımı, gerekse modern kent yaşamı ile bir cazibe merkezi olmasını hedefliyoruz. Bu nedenle kentimizin daha da ön plana çıkarılması için kurumlar arası işbirliğini önemsiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.