Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması başladı

Zorunlu trafik sigortasında prim yüksekliğini önlemek amacıyla getirilen tavan fiyat uygulaması başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2017 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:35
Kaynak: İHA
Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması başladı

Hazine Müsteşarlığı tarafından yayımlanan genelge ile fiyat serbestliğinin kaldırıldığını, getirilen tavan fiyat uygulamasının yıl sonuna kadar geçerli olduğuna dikkat çeken Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, düzenleme ile trafik sigortası primlerinde görülen büyük fiyat farklılıklarının sona ereceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan düzenlemelerle Sigortacılık sektörünün KOSGEB destekleri kapsamına alındığını, tavan fiyat uygulaması ile sektörde ikinci önemli bir düzenleme yapıldığını vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, düzenlemelerin sektöre güveni artıracağını ve daha hızlı bir şekilde büyümesini sağlayacağını vurguladı.

Serbest tarife döneminde yüksek oranda çıkan trafik sigortası primlerinde tavan fiyat uygulamasıyla yaşanan mağduriyetlerin ortadan kalkacağına dikkat çeken GTO Başkanı Hıdıroğlu yaptığı değerlendirmede “ Zorunlu Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması 12 Nisan 2017 tarihi itibariyle başladı. Yeni düzenleme zorunlu sigortada fiyat serbestliğini kaldırıldı. Yine yeni düzenleme ile her il ve tüm araç grupları için tavan fiyat belirlenmiş, poliçe iptali uygulaması kaldırılmış, hasarsızlık indirimi ve sürprim kademeleri değiştirilerek, sigorta acentelerinin taban komisyon oranı güvence altına alınmıştır. Tavan fiyat sonrasında, araç trafik sigortalarında ciddi bir indirim olması bekleniyor. Zorunlu trafik sigortasında fiyat serbestliği uygulanırken, primlerin yüksekliğinden dolayı birçok üyemizden şikayet alıyorduk. Yeni düzenleme ile sigorta şirketleri belirlenen tavan fiyat üzerinde fiyat talep edemeyecekler” görüşlerine yer verdi.

Sigortacılık sektörünün ülkemizin en önemli sektörlerden biri olduğunu dile getiren sektörün KOSGEB destekleri kapsamına alınması ve tavan fiyat uygulaması ile primlerin ucuzlayacağını dile getiren GTO Başkanı Hıdıroğlu “ Sektör özellikle son iki yıldır yüksek prim ve hasar ödemeleriyle gündemdeydi. Zorunlu Trafik sigortasında tavan uygulaması ve sektörün KOSGEB destekleri kapsamına alınmasına destek veren başta Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesine, bu konuyu sürekli gündeme taşıyan Odamız Sigorta Acenteleri Meslek Komitesine olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. ” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.