Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuğsuz emeklilerin sorunlarını dinledi

İYİ Parti Gaziantep ikinci sıra milletvekili adayı Can Tuğsuz, 'İntibak Yasası'nı çıkarıp, maaşlarınızı enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz" sözü verdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2018 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:38
Kaynak: İHA
Tuğsuz emeklilerin sorunlarını dinledi

AYDA BİN LİRA ALAMAYAN EMEKLİLER VAR

Can Tuğsuz, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında emeklilerin sorunlarını dinledi. Tuğsuz'a büyük ilgi gösteren emekliler, "Ayda bin lira dahi alamıyoruz. Bizi artık kurtarın" talebinde bulundular. "Emeklilerimiz için intibak yasası çıkaracağız, maaşlarını enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz" sözü veren Tuğsuz, "Emeklilerimize bir dokunduk, bin ah işittik. Hayatlarını Devleti ve ülkesi için adayan insanlarımızın bu şekilde mağdur edilmemesi lazım. Ayda bin liranın altında maaş alan emekliler var. Bu insanlar bu paralarla nasıl geçinsin? Torunumuza bayramlarda dahi harçlık veremiyoruz diye isyan eden emeklilerimiz var. İYİ Parti olarak inşallah emeklilerimizin mağduriyetine son vereceğiz. İntibak yasası ile aralarındaki maaş uçurumunu kaldıracağız" diye konuştu.

PRİM VE GÜN SAYISI DOLAN EMEKLİLERİN MAAŞ SORUNU ÇÖZÜLECEK

Emeklilerin en büyük sorunlarından birisinin de prim ve gününü doldurmasına rağmen maaş alamamak olduğuna dikkat çeken Tuğsuz, "Prim ve gün sayısını doldurmuş olan ve yaş nedeniyle emekli aylığı bağlanamayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli mevzuat çalışması yapacağız. Bu insanlar emekli olduktan sonra başka işte de çalışacak durumda değil. Maaş almadan nasıl geçinecekler? Bu mağduriyetin son bulması lazım. Ben İYİ Parti'den milletvekili olarak meclise gittiğim takdirde sorunun çözümü için gayret göstereceğim. Yaşa takılan sorunları çözeceğiz. Emeklilerimiz rahat olsunlar. İnşallah İYİ Parti parlamento çoğunluğunu sağlayacak. Sorunlar bir bir çözülecek" şeklinde konuştu.

YOKSUL VE KİMSESİZ YAŞLILARA KUCAK AÇACAĞIZ

Yoksul veya kimsesiz olan yaşlıların da büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Tuğsuz, "Bu vatandaşlarımızın yaşamlarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri için mutlu yaşam merkezleri kuracağız. Evde bakım ve mobil sağlık hizmetlerini Genel Sağlık Sigortası kapsamına alacağız. Yoksul veya kimsesiz yaşlılar için "mutlu yaşam merkezleri" kuracağız; onları mümkün olan ölçüde evinden ve sosyal çevresinden ayırmadan; beslenme, barınma, sağlık ve temizlik hizmetleri periyodik olarak yürüteceğiz. Eğitimli ve donanımlı yaşlı bakım personelinin yetişeceği bölümler açacağız, bakıcıların sertifikalı olmasını sağlayacağız. Evde bakım ve mobil sağlık hizmetlerini Genel Sağlık Sigortası kapsamına alacağız" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.