Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuğsuz: Esnaf Bakanlığı kurulmalı

İYİ Parti Gaziantep milletvekili adayı Can Tuğsuz, ayakta durmakta zorlanan esnafın sorunlarını çözebilecek ve projeler üretecek' Esnaf Bakanlığı' kurulması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2018 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 04:00
Kaynak: İHA
Tuğsuz: Esnaf Bakanlığı kurulmalı

24 Haziran seçimlerine yönelik çalışmaları kapsamında Oto Sanayiciler Sitesi'nde esnafın sorunlarını dinleyen Tuğsuz, seçilmesi halinde Esnaf Bakanlığı için girişimlerde bulunacağını dile getirdi. Tuğsuz, "Sadece esnafımıza yönelik, onların sorunlarını dinleyen, çözüm önerileri üreten ve esnafı ayağa kaldırabilmek için çalışmalar yapabilecek bir esnaf bakanlığı kaçınılmaz olmuştur. İYİ Parti iktidar olursa ve ben de meclise gidersem bu konuda çalışmalar yapacağım. Özellikle Suriye'de yaşanan savaş esnafımızı çok etkiledi. Siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımız var. Biz esnafımızın sorunlarını çözmek için göreve talibiz" dedi.

Esnafın ekonominin lokomotifi olduğunu belirten Tuğsuz, Gaziantep'te binlerce esnaf ve bu sektörden ekmek yiyen yüzbinlerce vatandaş olduğuna dikkat çekti. Tuğsuz, "Nasıl ki Sanayi Bakanlığı varsa, turizm bakanlığı varsa, esnaf bakanlığı da olmalı. Krediden teşvike her türlü projenin ana kaynağı olmalı. Esnafın gelip sorunlarını anlatabileceği ve sıkıştığında sığınabileceği bir bakanlıkta ben esnafımızın şahlanacağını düşünüyorum. İYİ Parti olarak göreve geldiğimizde esnafımızı borç batağından çıkarmak için gayret göstereceğiz. O yüzden de Genel başkanımız Meral Akşener Cumhurbaşkanlığına, bizler de milletvekilliğine talibiz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Gaziantep milletvekili adayı Can Tuğsuz, Akkent Oto Sanayicileri Sitesi ziyaretinin ardından esnaflara yönelik meslek odalarına gitti. Odalarda da esnafın sorunlarını dinleyen ve göreve geldiklerinde çözüm olacaklarını açıklayan Tuğsuz, "Artık Türkiye'de bir şeyler değişmeli. Kötü giden bir şey varsa dur demek lazım. Biz de kötü gidişata dur demek için ortaya çıktık. Halkımızın da desteği ile tüm sorunlara çözüm olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.