Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuğsuz, “Vatandaşın alım gücü kalmadı”

İYİ Parti Gaziantep milletvekili adayı Can Tuğsuz, pahalılık nedeniyle pazar alışverişine giden vatandaşların artık pazar filelerini dolduramadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2018 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 16:16
Kaynak: İHA
Tuğsuz, “Vatandaşın alım gücü kalmadı”

24 Haziran seçim gezileri kapsamında Pazaryerlerini gezen Can Tuğsuz, pazarcının 'Satamıyoruz', vatandaşın da 'Alamıyoruz' isyanına şahitlik etti. Sorunları dinleyen Tuğsuz, "Vatandaşlarımız haftada bir, mahallelerine kurulan pazaryerine gider, ucuz diye alışveriş yapardı. Şimdi ise pahalılık almış başını gitmiş. Pazar fileleri artık dolmuyor. Vatandaşlarımızın ellerindeki filelere baktığımızda hep boş gördük. Alım gücü kalmayan vatandaşımız, artık sebze ve meyveyi dahi sayıyla almaşa başladı. Üretici desteklenmiyor. Destek göremeyen ve para kazanamayan üretici de üretimi durduruyor. Sebze ve meyve fiyatları yükseliyor. Olan hem üreticiye, hem tüketiciye, hem de esnafa oluyor" şeklinde konuştu.

İYİ Parti iktidarında ekonomik alandaki projeleri ile vatandaşların filelerini dolduracaklarını belirten Tuğsuz, her kesimin yüzünün güleceğini dile getirdi. Tuğsuz, "Bugün asgari ücreti yükseltirsek, emekliye dini bayramlarda birer maaş ikramiye verirsek, polisimizin özlük haklarını iyileştirirsek, memurumuza daha yüksek oranlarda zam verirsek, taşeron işçiliği kaldırıp her çalışana eşit maaş vermeye başlarsak, alım gücü de yükselecektir. Ülkemizde para dönüşü sağlanacaktır. Bu durum hem üreticimizin ve esnafımızın işlerini açacak, hem de tüketiciye yarayacaktır" diye konuştu.

Tuğsuz, fiyatları düşürmek için üretimi mutlaka artırmaları gerektiğini, bunun yolunun da üreticiyi desteklemekten geçtiğini söyledi. İYİ Parti olarak çiftçiye tam destek vereceklerini, kendi topraklarında ürettiklerinden kazanma şansı da vereceklerini belirten Tuğsuz, "Çiftçiye mazotu ucuza verdiğimiz zaman, çiftçimiz daha fazla üretim yapacak ve para kazanacak. Girdi maliyetleri düşünce çiftçimiz de rahat bir nefes alacak. İYİ Parti iktidarında bu projelerimizi hayata geçirerek, vatandaşımızın ekonomik refaha kavuşmasını sağlayacağız. 24 Haziran sonrası iktidar olur olmaz, projelerimiz hayata geçirilecek. O zaman yine pazaryerlerini gezeceğiz ve halkımızın filelerini nasıl doldurduğunu hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.