Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Tüketici Hakem Heyetleri Bölgesel Eğitim Toplantısı” düzenlendi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından “Tüketici Hakem Heyetleri Bölgesel Eğitim Toplantısı” düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 13:43
Kaynak: İHA
“Tüketici Hakem Heyetleri Bölgesel Eğitim Toplantısı” düzenlendi

Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantıya Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetmenleri Daire Başkanı Oğuz Şahin ve Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı tüketicileri yıl boyunca bilinçlendirdiklerini dile getirerek, “Tüketicilerimizin gelişmiş ülkelerde yaşayan tüketiciler de aynı haklara sahip olmaları bilgilendirilmeleri yasal haklarını kullanmaları için çalışmalar yapmakta kurum ve kuruluşlarla işbirliği de tüketicileri bilgilendirmekteyiz. Bu kapsamda bu yıl Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile başlattığımız zabıta personellerine yönelik eğitimler, meslek lisesi öğrencilerine yönelik afiş ve slogan yarışmaları, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde yıl boyunca sürecek Tüketici Hakları eğitimi raportörlerimize yönelik TÜBİS kullanımı eğitimlerini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bir yandan tüketici bilinçlendirmekte diğer yandan tüketicilerin hizmet alacakları hakem heyetlerinin ihtiyaçlarını gidermek değil ilimizde faaliyet gösteren tüketici hakem heyetlerinin görev yetki ve sorumlulukları konusunda tüketicilerin bilgilendirilmesi için her türlü yazılı ve görsel medya imkanları bulunmaktadır. Bu kapsamda ilimizde yayın yapan 6 televizyon kanalında bakanlığımız tüketici korunması ve piyasa gözetimi genel müdürlüğümüz tarafından hazırlanan kamu spotları yıl boyunca yayınlanmıştır. Başta tüketici bilgi sistemi (TUBİS) olmak üzere e-Devlet, Alo 175, Tüketici Hattı Bimer ve diğer kanallardan gelen başvuruların standart hizmet süresi içerisinde sonuçlandırılması sağlanmaktadır. Gaziantep il ve ilçe tüketici hakem heyetlerine 2016 yılında toplam 20.287 tüketici şikayeti yapılmış olup bunun 18. 307’si karara bağlanmıştır. Kararların 16875 tüketici lehine 1432 tüketici aleyhine sonuçlandırılmıştır bu başvuruların 16. 473 tüketici kredisi kredi kartı ve konut finansmanı sözleşmelerini, 2903’ünü ayıplı mal ve hizmetlerin 429 ise taksitli kampanyalı ve kapıdan satışları kapsamaktadır’’ dedi.

Vali Vekili Uğur Aladağ ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın çok önemli hizmetler ürettiğini belirterek, ‘‘Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tüketicinin korunması ve piyasa denetim müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimin faaliyetlerinin Gaziantep ayağında bugün bir araya geldik. Günümüz de küresel anlamda ticari rekabetin artması ve çok hızlandığı bir ortamda tüketicilere kaliteli, güvenli ve sağlam mal ve hizmetlerin sunulması gerek üreticiler, gerek tüketiciler arasında çok büyük bir önem arz etmektedir. Kamusal görevlerde devletin en önemli görevlerin biri de hepimizin için de olduğu gibi tüketici kitlesini korumak ve onlara güvenilir, sağlam ve kaliteli mal ve hizmetlerin temin edilmesini sağlamaktır. Bu anlamda da Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız çok önemli hizmetler üretmektedir. 2014 yılında 4077 sayılı kanunla çok önemli bir adım atılmıştı. Ancak ilerleyen zamanla bu kanun yetersiz kalmıştı. 6502 sayılı kanun ile günümüzün ihtiyacını karşılayan tüketici koruma hizmeti yürüyebilir hale geldik’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.