Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizmde "Zeytin Dalı" bereketi

Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, Zeytin Dalı harekâtının ardından Gaziantep ve bölgeye gelen turist sayısında belirgin artış olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2018 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:50
Kaynak: İHA
Turizmde "Zeytin Dalı" bereketi

Koçer, Suriye'nin yeniden yapılanmasında etkin rol alacak olan Gaziantep'in, aynı zamanda Ortadoğu'nun da merkezi olacağına dikkat çekti.

Nisan ayı itibariyle Gaziantep ve bölgeye yönelik olarak düzenlenen turların yeniden başladığını belirten Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, sınır ötesindeki terör odaklarına yönelik olarak düzenlenen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarının bölgedeki istikrara, ticaret hayatındaki canlılığa ve turizme olumlu yansıdığını ifade etti. Koçer, "Bu ay itibariyle yurt içi turlar yeniden gelmeye başladı. Suriye sınırımızın güvenlik altına alınması ve askerimizin Suriye'de olması, hem Suriye'nin kuzey bölgesine huzur getirdi, hem de bölgemizle ilgili güvenlik endişelerinin ortadan kalkmasına yol açtı. Bölge turizminde ciddi bir hareketlilik var. Önümüzdeki dönemde Gaziantep ve bölge turizminin daha hızlı bir ivmeyle canlanmasını bekliyoruz" dedi.

DÖRT MEVSİM TURİZM

Gaziantep'in yöresel değerlerini yeniliklerle geliştirerek evrensel pazarlara sunan Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Koçer, şöyle devam etti: "Coğrafi konumu, tarihi ve kültürel değerleri ile medeniyetlerin beşiği konumunda bulunan Gaziantep'te turizm artık dört mevsime yayılmaya başladı. Özellikle kongre turizmi için Gaziantep'in daha fazla tercih edilmeye başlanması turizmin dört mevsime yayılmasına olumlu katkı yapıyor. Eskiden Gaziantep GAP turları içerisinde bir geçiş noktasıydı. Ancak artık insanlar Gaziantep'e gelince bir kaç gün konaklamak istiyor. Çünkü Gaziantep'te görülmesi gereken çok önemli tarihi ve kültürel değerlerle tadılması gereken dünyaca ünlü lezzetler bulunuyor."

TURİZM SEKTÖRÜ GELİŞİYOR

Yerli turistlerin yeniden yoğun bir şekilde bölgeye gelmeye başladığı belirten Koçer, önümüzdeki dönemde yabancı misafirlerin de yoğun bir şekilde gelmesinin beklendiğini ifade etti. Gaziantep ve bölge turizminin geleceğinin çok iyi olacağını vurgulayan Koçer, özellikle Suriye'ye huzur gelmesinin de turizmin sektörünün gelişimini hızlandıracağını söyledi.

GAZİANTEP ORTADOĞU'NUN MERKEZİ

Suriye'nin yeniden yapılanmasında Gaziantep'in etkin rol alacağını kaydeden Cihan Koçer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bölgemiz, coğrafi konumu, binlerce yıllık tarihi ve kültürü itibariyle fazlasıyla değer görmeyi hak ediyor. Turizm açısından büyük bir potansiyele sahibiz. Suriye'nin huzura kavuşmasının ardından, ülkenin yeniden imarında Gaziantep çok ciddi rol oynayacak. Türkiye'nin parlayan yıldızı Gaziantep, aynı zamanda Ortadoğu'nun da merkezi olacak. Bu durum turizme de ivme kazandıracak. Bölge turizmi daha da canlanacak. Bu nedenle yatırımcıların turizm sektörünü tercih etmesinde fayda olduğunu düşünüyoruz. Şimdiden yatırım yapanlar kazanacaktır. Bölgemizin geleceğinin her alanda olduğu gibi turizm alanında da çok iyi olacağını düşünüyoruz."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.