Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk fotoğrafçılar Almanya’da konuşuldu

GAFSAD Başkanı Hasan Yelken ve Trakya Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Katar Devleti tarafından Berlin’de düzenlenen “Katar Güncel Sanatlar Sergisi’ne Türkiye’den katıldılar.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 00:13
Kaynak: İHA
Türk fotoğrafçılar Almanya’da konuşuldu

Trakya Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu ve Gaziantep Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (GAFSAD)  Başkanı Hasan Yelken Katar Devleti tarafından Berlin’de 09 Aralık 2017 – 03 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen “Katar Güncel Sanatlar Sergisi’ne Türkiye’den davetli fotoğraf sanatçılar olarak katıldılar.

Katar’da Zamanı Yakalamak ve bu doğrultuda farklı ülkelerden, kültürlerden gelen sanatçılar ile birlikte 2015 yılında Katar - Türkiye Kültür Yılı kapsamında “Fotoğraf Yolculuğu” projesine katılan Bayraktaroğlu’ ile Yelken’in çalışmalarının da bulunduğu koleksiyon Katar Kültür Bakanlığı tarafından dünyanın farklı ülkelerinde Katar’ın Çağdaş Sanat Vitrini olarak sergileniyor.

 Katar Devleti tarafından her yıl farklı ülkelerle gerçekleştirilen kültürel etkinliklerle ve farklı sanat dallarından sanatçıların eserleriyle zenginleştirilmiş olan bu koleksiyonun da bulunduğu eserler bu yıl 75000 metrekarelik bir alanda, Kraftwerk Berlin’de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Sanatsal çalışmalarımızın vitrine çıktı.

 Bu sergi için Türkiye’den seçilen fotoğrafçıdan biri olan Trakya Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu “Bu gurur hem benim hem Üniversitemin. Mutluluğumun kaynağı ülkemin oldukça büyük bir güncel sanat organizasyonda temsil edilmesidir. Bu bağlamda seçkin sanatsal çalışmalarımızın vitrine çıkmış olmasının heyecanını yaşamak oldukça keyifliydi” dedi.

"Etkinlikte yer almanın gururunu yaşıyoruz"

Öte gerek yapmış olduğu projeler gerekse kitaplar ile hem Gaziantep’in hem de GAFSAD’ın tanınırlığına oldukça önemli katkılar sağlayan duayen fotoğrafçı Hasan Yelken ise “Türk Fotoğrafını temsilen uluslararası platformda yer almak, ülkemizin sanatsal değerlerinin sembolü olarak 2015 yılında başlayan bu önemli organizasyonun içinde yer almak fotografik gelişim sürecimin önemli bir parçası olmuştur“ diye konuştu.

Her iki fotoğrafçı da Fotoğraf Projesi Kapsamında gerçekleştirilen serginin Türkiye’de de açılmasına ilişkin ortak temennilerini ifade ederek bu etkinliğe davet edilmenin sevincini ve gurunu yaşadıklarını  dile getirdiler.

Büyükelçilerde katıldı

09 Aralık 2017 tarihinde oldukça yoğun bir katılımın olduğu Katar Çağdaş Sanatlar sergisi açılış resepsiyonunda her ikisi de GAFSAD üyesi olan fotoğraf sanatçılarımız ile Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi  Ali Kemal Aydın  ve Katar Devleti Almanya Büyükelçisi Sheikh Saoud Bin Abdulrahman Al Thani ile iki ülke kardeşliği, kültür ve sanatın evrenselliği ve önümüzdeki yıl Rusya’da düzenlenmesi planlanan Çağdaş Sanatlar Sergisi projesi üzerine görüş alışverişinde bulundular.

Kraftwerk Berlin’de sanatseverlerin beğenisine sunulan Katar Çağdaş Sanat örneklerine ilişkin sergi  09/12/2017 – 03/01/2018 tarihleri arasında  gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.