Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk stantlarına yoğun ilgi

Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen Domotex Hannover 2019 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplama Fuarı kapılarını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 06:22
Kaynak: İHA
Türk stantlarına yoğun ilgi

70'e yakın ülkeden 1.400'ün üzerinde firmanın katıldığı Domotex Hannover 2019 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplama Fuarına Türkiye genelinden 170 Gaziantep'ten 92 firma katılıyor. Fuar 14 Ocak 2019 Pazartesi son bulacak.

Dünya halı pazarının büyük bir heyecanla beklediği Domotex Hannover 2019 Uluslararası Halı Ve Zemin Kaplama Fuarı kapılarını açtı. Fuarın ilk gününde yoğun ilgi gören Gaziantepli halıcıların stantları ziyaretçilerin adeta akınına uğruyor. Fuarla ilgili bir değerlendirme de bulunan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan, fuarın ilk gününde gördükleri ilgiden memnun olduklarını ifade ederek "Türk halı sektörü için büyük önem taşıyan bu fuarda firmalarımızın açtığı stantlar ülkemiz adına gurur verici bir olay. Fuarda firmalarımıza yönelik ilgi çok büyük. Gaziantep'ten 61'i halı markası 31'i halı ile ilgili sektörler ve ilgili kuruluşlar olmak üzere Domotex Hannover 2019'a toplam 92 Gaziantep kökenli markamızla katılıyoruz. Firmalarımız 2019 yılı koleksiyonlarını alıcılarla buluştururken yeni tasarımlarımız beklenenin üzerinde ilgi görüyor. Fuarda stant açan ve katılımcı olarak gelen firmalarımıza kolaylık sağlamak için birlik olarak açtığımız info stantı halıcılarımıza hizmet veriyor" dedi.

DOMOTEX 2019'A GAZİANTEP DAMGASI

106 bin 321 metrekare alandan oluşan Domotex Hannover 2019 Uluslararası Halı Ve Zemin Kaplama Fuarında Türk halı firmaları 170 stant içinde toplam 23 bin 538 metrekare alana yerleşerek fuarın en büyük katılımcı ülke unvanını Türkiye aldı. Türkiye yıllardır katılımcı firma ve fuar alanında kapladığı yerle bu unvanı koruyor. Türkiye'den katılan toplam 170 firmanın 92'si yani %54'ü Gaziantep'ten katılırken Gaziantep'ten katılan firmaların stant büyüklüğü Türkiye için kullanılan alanın %71,5'ini oluşturmakta. İlk günden itibaren yoğun ilgi gören fuarın 14 Ocak Pazartesi akşam son bulacağı, Gaziantepli halıcıların aynı gün özel bir uçakla Gaziantep'e döneceği de öğrenildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.