Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Telekom, 48 çocuğa Günışığı eğitimi verdi

Az görenlere umut ışığı olan Türk Telekom Günışığı Projesi, görme engelliler için bu defa Gaziantep ve Şanlıurfa’daydı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 21:10
Kaynak: İHA
Türk Telekom, 48 çocuğa Günışığı eğitimi verdi

Proje kapsamında 13 – 17 Şubat tarihleri arasında Gaziantep ve Şanlıurfa’da yüzde 1 ile 10 arasında görme kalıntısına sahip 48 öğrenciye az gören eğitimi verildi. Eğitimlerde sürekliliğinin sağlanabilmesi için, çocukların ailelerine ve eğitmenlere de Günışığı Projesi kapsamında bilgilendirme ve oryantasyon eğitimi yapıldı. Günışığı, az gören çocuklara erken müdahale eğitimiyle, var olan ışık algılarını kullanarak nesneleri algılamayı ve normal alfabeyi okumayı öğretiyor.

Türkiye’nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, ‘herkes için erişilebilir iletişim’ prensibi doğrultusunda EY-DER (Engelsiz Yaşama Derneği) ile birlikte hayata geçirdiği Günışığı Projesi’ni bu defa Gaziantep ve Şanlıurfa’daki görme engelli çocuklara götürdü.

13-17 Şubat tarihleri arasında Gaziantep ve Şanlıurfa’da gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda Günışığı eğitimlerine uygun, yüzde 1 ile 10 arasında görme kalıntısına sahip 48 görme engelli çocuk tespit edildi. Eğitimler, Gaziantep GAP Görme Engelliler Okulu ve Şanlıurfa Haliliye Görme Engelliler Okulu’nda gerçekleştirildi.

İki şehirde toplam dört gün süren etkinlikler sırasında aileler ve eğitmenler de az gören bilgilendirme eğitimi aldı. Ailelere ayrıca çocuklarının motivasyonlarını nasıl yükselteceği, işlevsel görme becerilerini kullanmaları konusunda nasıl uyaracakları konusunda da eğitimler verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.