Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk ve Suriyeli öğrenciler el ele çiçek diktiler

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2018 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 12:49
Kaynak: İHA
Türk ve Suriyeli öğrenciler el ele çiçek diktiler

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GİZ) işbirliğinde gerçekleştirilen, “Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar İçin Eğitim” projesi kapsamında GAÜN ana kampüs alanında Suriyeli ve Türk öğrencileri tarafından çiçek ve fidan dikildi. 

Etkinlik kapsamında, Biyoloji Bölümü bahçesine; lavanta, lavantin, kekik, adaçayı, kadın tuzluğu gibi bitkiler ve fidanlar dikildikten sonra konuşan GAÜN Biyoloji Bölüm Başkanı ve Arapça Program Koordinatörü Prof. Dr. Filiz Özbaş Gerçeker, GAÜN ve GIZ tarafından desteklenen projede öğrencilerin akademik olarak alan bilgilerinin ve tecrübelerinin arttırılmasının yanı sıra, Suriyeli ve Türk öğrencilerin kaynaşması, uyum içerisinde çalışma yapabilmelerinin sağlanmasının da amaçlandığını belirtti. Prof. Dr. Özbaş Gerçeker, ayrıca proje kapsamında Eylül ve Ekim aylarında Suriyeli ve Türk öğrencilerin ortak katılımı ile arazi çalışması ve teknik gezilerin de yapılacağını kaydetti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Biyoloji Bölümü Arapça Programı öğrencilerinden Ahmed Faraj tarafından yürütülen etkinlik, GAÜN Biyoloji Bölüm Başkanı ve Arapça Program Koordinatörü Prof. Dr. Filiz Özbaş Gerçeker, Arapça Program Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halid Cemmo, Arş. Gör. Dr. Feyza Nur Kafadar ve Arş. Gör. Fatih Yayla’nın danışmanlığında Suriyeli ve Türk öğrencilerin ortak katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinlik öncesinde ve sonrasında katılımcılar anket doldurarak etkinliği değerlendirdiler. Katılımcılarla birlikte yenilen öğle yemeği ile etkinlik sonlandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.