Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRKİYE İLE KARADAĞ YERELDE İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Karadağ Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği heyeti, Karadağ’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2018 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 16:07
Kaynak: İHA
TÜRKİYE İLE KARADAĞ YERELDE İŞBİRLİĞİ YAPACAK

İki ülke belediyeler birliği arasında hem işbirliği protokolü imzalandı, hem de kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla görüşmeler düzenlendi. 

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına Genel Sekreter Hayrettin Güngör ve Karadağ Belediyeler Birliği Başkanı Veselin Grboviç tarafından imzalanan işbirliği protokolüyle, iki birlik arasında tecrübe paylaşımı sağlanacak, proje ve eğitim programlarının geliştirilmesi amacıyla birçok planlama yapılacak.

İmza törenine Karadağ Kamu Yönetimi Bakanı Suzana Pribiloviç’in yanı sıra Podgorica Büyükelçiliği Müsteşarı Bleda Kaçar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Podgorica Program Ofisi Koordinatörü Enver Resuloğulları ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ katıldı.

Karadağ’da iki kardeş şehri bulunan Gaziantep, Fatma Şahin’in Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı döneminde Karadağ ile olan mevcut ilişkileri daha da geliştirdi, belediyeler birliği düzeyinde ilişkilerin gelişmesine katkı sundu.

Karadağ’ın başkenti Podgorica’daki temasların ardından heyette bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, Çetinje ve Kotor kardeş şehirlerine yönelik resmi ziyarette bulundu.

Heyeti önce kardeş şehir Cetinje’nin Belediye Başkan Vekili kabul etti. Gaziantep heyetini makamında ağırlayan başkan vekili, heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Görüşmede iki şehrin ilişkileri ve gelecek planlaması detaylı olarak görüşüldü. Cetinje şehrini tanıtan Başkan Vekili, heyetle birebir ilgilendi, Kent Müzesi gezisinde eşlik etti.

VLADİMİR JOKİÇ: GASTRONOMİ FESTİVALİNE KATILIM SAĞLAYACAĞIM

Cetinje temasından sonra heyet, bir diğer kardeş şehir olan Kotor’a geçti. Kotor Belediye Başkanı Vladimir Jokiç, Gaziantep heyeti onuruna bir resepsiyon düzenleyerek basın toplantısı gerçekleştirdi. Görüşmede heyeti Kotor’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu aktaran Başkan Jokiç, “Gaziantep bizim en aktif kardeş şehrimiz ve işbirliği yapmaktan oldukça memnun olduğumuz Türkiye’nin güzide bir kenti. Bugüne dek birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Şimdiden iki ülkenin belediyeler birliği arasında protokol imzalanarak bu ilişkiler yeni bir ivme kazandı. Bundan sonra iki ülke ve şehre düşen sorumluluklar daha da arttı. Şahsen ben de Gaziantep’i çok merak ediyorum, bu sebeple Gaziantep’te düzenlenecek olan Gastronomi Festivaline katılım sağlayacağım” dedi.

KARADAĞ: GAZİANTEP KARADAĞ’DA İKİ KARDEŞ ŞEHRİ OLAN TEK KENT

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ ise, şunları söyledi: “Gaziantep Karadağ’da iki kardeş şehri olan tek kent. İlişkilerimiz zaten aktif olarak devam ederken iki ülkenin Belediyeler Birlikleri arasındaki işbirliği protokolü mevcut ilişkilerimiz daha da ileri bir boyuta taşıdı. Şehirler arasındaki ilişki ülkeler seviyesine taşınarak önemli bir noktaya geldi. Bundan sonraki süreçte biz Gaziantep olarak iki ülke ilişkileri için elimizden gelenin fazlasını sunacağız. Karadağ’da bulunmaktan ve kardeş şehirlerimiz ile gelecek planlaması yapmaktan son derece memnunuz. Başkana ve kıymetli ekibine ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ederiz. Başkanı biz de Eylül ayında Gastronomi Festivali kapsamında Gaziantep’te ağırlayacağız. Ayrıca bugün aramızda bulunamayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de selamlarını size iletmek istiyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.