Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye- Rusya ilişkileri iş dünyasını mutlu etti

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normale dönmesinin siyasette olduğu gibi ekonomide de önemli gelişmeleri beraberinde getireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:11
Kaynak: İHA
Türkiye- Rusya ilişkileri iş dünyasını mutlu etti

Bartık, yaptığı açıklamada, Türkiye-Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesinin ardından askıya alınan Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığını belirtti.

Bartık, St. Petersburg zirvesinde 2019’a kadar sürecek orta vadeli program üzerinde anlaşmaya varılmasının ve ilişkilerdeki bütün kısıtlamaların kaldırılıyor olmasının her ülkenin de çıkarına olduğunu ifade etti.

İlişkilerin iyi olduğu dönemde ve sonrasında Rusya’nın Türkiye için önemli pazar olduğunu söylediklerini vurgulayan Bartık, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin’i ziyaretiyle birlikte iki ülke arasındaki ilişkiler normale döndü. İki lider de önemli mesajlar vererek, iki ülke arasındaki dostluğun önemine dikkat çekti. Bu tarihi ziyareti çok önemsiyoruz. Türkiye-Rusya ilişkilerinin normale dönmesi siyasette olduğu gibi ekonomide de önemli gelişmeleri beraberinde getirecektir.”

Rusya pazarını önemsediklerini ve bu pazarda daha fazla olmak gerektiğini vurgulayan Bartık, “İnşaatta güçlüyüz, Rusya’nın altyapısını Gaziantepli inşaatçılar yapacak. Bizim için Rusya pazarı çok önemli, bu pazarda daha aktif olmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’de yeni bir dönemin başladığına dikkati çeken Bartık, topyekun kalkınma için herkesin elini değil, gövdesini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak, “Ortak payda Türkiye olunca herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını gördük, bu birlikteliğin toplumun bütün kesimlerine yayılmasını istiyoruz” dedi.

Odanın yurtdışı ofislerine de değinen Bartık, iki yıl önce Erbil’de açtıkları GTO ticaret ofisinin ikincisini Tahran’a açacaklarını ifade etti. Üçüncü ofisi de Moskova’ya açmak istediklerini belirten Bartık, iki ülke arasındaki gelişmenin bu anlamda da kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.