Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ümit Özdağ'dan önemli açıklamalar

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2018 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:31
Kaynak: İHA
Ümit Özdağ'dan önemli açıklamalar

Partisinin Gaziantep İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Gazikent Mahallesinde 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak ağır yaralı olan gencin ailesinin baskı altında olduğuna dikkat çekti. Gazianteplileri sağduyulu olmaya davet eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ sözlerini şu şekilde sürdürdü; 

"Türkiye genelinde 6 milyon 200 bin sığınmacı yer alıyor. Sığınmacıların durumu sadece bizim değil Türkiye'nin genel sorunudur. İYİ Parti olarak sığınmacılara yönelik somut önerilerimizi her platformda dile getiriyoruz. Suriyeli sığınmacılara yönelik 2011 yılından bu yana harcanan 40 milyar dolar gibi bir rakam söz konusu. Parayı bir kenara bıraksak bile sığınmacıların ülke genelinde ortaya koydukları tavırlar karşısında halkımızın 31 Mart'ta önümüze çıkacak olan sandıkta gereken cevabı vermelidir. Genç bir kardeşimiz şu an yoğun bakımda, ailesini ziyaret ettik ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik."

"GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK GÖREVİMİ SÜRDÜRECEĞİM"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, yaklaşan yerel seçimlerin öncesinde İYİ Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğu yönünde ki iddiaları yalanlayarak, "Ben genel başkan yardımcısı olarak görevimi sürdüreceğim. Bana böyle bir teklif yok, benim de bu yönde bir talebim yok" dedi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ TÜM GAZİANTEP'İN ADAYI OLACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı önümüzdeki birkaç gün içerisinde açıklayacağız. Adayımız, toplumun her kesimini kucaklayacak, tüm Gazianteplilerin Belediye Başkanı olacak, bilgili, deneyimli bir kişi. Şu anda adayımızın kim olduğu konusunda kesin bir şey söyleyemem, bu konuda çalışmalarımız devam ediyor " diye konuştu.

SURİYE SAVAŞINDAN EN BÜYÜK ZARARI TÜRKİYE GÖRDÜ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki iç savaştan en zararlı çıkan ülkenin Türkiye olduğunu Suriyeli sığınmacıların Türkiye'nin milli, kültürel, politik ve jeopolitik yapısını değiştirecek derecede tehdit oluşturduğunu savunarak şöyle konuştu:

"Suriyeli sığınmacı sayısı Türkiye'nin kültürel ve etnik dokusunu değiştirecek bir hızla artıyor. Eğer resmi rakamları kabul eder ve 3 milyon 800 bin Suriyeli olduğunu varsayarsak bugün Türkiye'de yaşayan 20 kişiden 1'i Suriyelidir. Suriyeliler içimizde büyüyen ayrı bir millet olarak varlıklarını sürdüreceklerdir. Bir süre sonra Arap azınlık hakları talepleri yükselecek, Arap milliyetçiliğine dayanan partiler ortaya çıkacaktır. Böyle bir demografik istila ile Türkiye'de milli devletin ayakta kalması mümkün değildir. Suriyeli sığınmacıların bir an evvel ülkelerine dönmelerinin zemini hazırlanmazsa, Ortadoğu'da sık sık rastladığımız jeopolitik sarsıntılardan bir tanesinin gerçekleşmesi durumunda bu coğrafyayı Türkiye'nin parçası olarak tutmanız mümkün olmaktan çıkar" dedi.

SURİYE'NİN KUZEYİNDE PKK'İSTAN KURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin ülke için büyük tehdit oluşturduğunu vurgulayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Uluslararası sistemin Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de kalmasını istemelerinin sebebi olduğunu ifade ederek, "Suriye'den özellikle de kuzey Suriye'den 5 milyon Suriyelinin Türkiye'ye taşınması ilk aşamada onların boşalttıkları yerin PKK'nın eline geçmesini ve orada bir PKK'istan kurulmasını kolaylaştırmaktadır. Emperyalizmin Suriyelilerin Türkiye'de kalmasını istemesinin birinci nedeni, Suriye'nin kuzeyinde kurulması hedeflenen PKK'istan'ın önündeki Arap etnik duvarını yıkmaktır. Ne yazık ki, AKP öngörüsüz Suriye siyaseti ile PKK'istan'ın kurulmasına yardımcı olmaktadır. Bir yandan Beşar Esad'ı devireceğim diyerek, merkezi otoriteyi zayıflatıp PKK'ya yardımcı olmakta, diğer yandan PKK'nın işgal ettiği bölgelerdeki ve çevre bölgelerdeki insanları Türkiye'ye alıp PKK'nın bu bölgeleri elinde tutmasını kolaylaştırmaktadır" dedi.

İYİ PARTİ GERÇEĞİ GÖRDÜ VE TÜRK MİLLETİNİ UYARIYOR

İYİ Parti'nin bu gerçekleri gördüğünü ve Türk milletini uyarma görevinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Özdağ," İYİ Parti bu gerçekleri görmekte ve Türk milletini uyarmaktadır. İYİ Parti'nin hedefi, vatanlarından ayrılmak zorunda kalan biçare Suriyeliler değildir. İYİ Parti ve İYİ Parti'yi kuran Türk milliyetçilerinin, vatanseverlerin hedefi, emperyalizmin Türkiye'yi bölme projesini tarihe gömmektir. Saray ve yandaşlar, İYİ Parti'nin Türk Milletinin talebi olan Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri talebini gündeme taşımasından çok rahatsız oldular. Ancak İYİ Parti Türkiye'nin kolay vatan olmadığını bilen insanlar tarafından kurulmuştur. İYİ Parti, Suriye'nin boşaltılarak emperyalizmin kuklası PKK'ya teslim edilmesine direnecektir. İYİ Parti Türkiye'de bir iç savaş sosyolojisinin oluşturulmasına, milli ve kültürel kimliğimize suikast yapılmasına izin vermeyeceklerdir. Suriyeli sığınmacılar üzerinden hem Türkiye'ye hem Suriye'ye yapılmak istenen suikasti engelleyeceğiz. Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık değil, Suriye'de geri dönebilecekleri bir vatan vereceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.