Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UMUDA DOKUNMA

İşsizliğin Türkiye ortalamasının altında olduğu Gaziantep’te, özellikle gençler çalışma hayatına yer alabilmek için her yolu demiyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2019 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 02:05
Kaynak: İHA
UMUDA DOKUNMA

Bu kapsamda okulların açılması ile birlikte okullarda görevlendirilecek 1937 güvenlik görevlisi ve müstahdem için Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde İŞKUR’a 15 binin üzerinde başvuru yapıldı.

LİSTE İŞİ SIKINTI YARATIYOR

Buraya kadar her şey normal gibi görünse de 15 bin kişinin umut bağladığı, iş bulma hayali kurduğu durum göründüğü gibi değil. İŞKUR’un kura ile belirleyerek okullara yapacağı görevlendirme, iktidar partisinin “liste” engeline takıldı. Yapılan baskı ile kura çekiminin olmayacağı, partiden gönderilecek listede yer alanların işe alınacağı ileri sürüldü.

SONUÇLARIN BU HAFTA BELİRLENMESİ GEREKİYOR

İŞKUR'un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında kamu kurumlarına işçi alımında heyecanla beklenen süreç başladı. Okullarda TYP üzerinden görevlendirilecek güvenlik ve temizlik görevlilerine ilişkin detaylar, bu kapsamdan beklenti içinde olan binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor. Gaziantep’te Toplum Yararına Program kapsamında 1937 temizlik ve güvenlik görevlisi için başvurular tamamlanmıştı. Bu hafta kura çekilerek sonuçların açıklanması bekleniyordu.

İŞKUR, “NOTERLİ KURA OLACAK” DEMİŞTİ

Konuyla ilgili olarak İŞKUR’dan yapılan açıklamada, "Katılımcılar, seçim şartları yapılacak soruşturmada mevzuat gereği programa katılmasında engel olmayanlardan, ilgili vakıfta kaydı olmak şartıyla, sistemden yapılan gelir testinde hane halkı geliri kişi başı 500 TL ve altı olanlardan, asil ve yedekler sırasıyla ilgili kurumca noter kurasıyla belirlenecektir. Başvurular şahsen İŞKUR İl Müdürlüğüne yada www.iskur.gov.tr internet adresinden web ortamında yapılabilecektir. Kişiler ikamet ettiği il veya ilçenin projesine başvurabileceklerdir." denilmişti.

Başvurucular, adil bir sonuç için noterli kura çekiminden vazgeçilmemesini istiyorlar..

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.