Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünsal Ören öğrencileri Ata’yı andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Özel Ünsal Ören Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:22
Kaynak: İHA
Ünsal Ören öğrencileri Ata’yı andı

Zeugma Mozaik Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma törenine Ünsal Ören Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Ören, yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.         

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Ünsal Ören Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Ören, “Dünya liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılındayız. Atatürk ‘’liderlik’’ adına en çok yakışır, azmi, ileri görüşlülüğü, inanmışlığı ve cesaretiyle yüce Türk milletinin yılmaz neferi ve simgesi olmuştur. Atatürk kendi çağının liderleri arasından, öldükten sonra dahi bu kadar uzun süre canlı kalabilmiş büyük bir asker, başkomutan, cumhurbaşkanı ve asrın devlet adamı olmuştur. Bizler bugün dahi, 10 Kasım 2017 de Ondan bize kalanlarla yolumuzu çiziyor, ufkumuzu genişletiyoruz. Devrimlerinden feyz alıyor, yükselen değerlerimizi onun ışığıyla süslüyoruz. Dünya üzerinde başka bir örneğine rastlamayacağınız bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. Yunan başkomutanı Trikopis; hani şu ordularını denize döktüğü en büyük düşmanı… Hiçbir zorlama, hiçbir baskı olmadan her Cumhuriyet bayramı Atina'daki Türk büyükelçiliğine gidiyor, Atatürk’ün resminin önüne geçiyor ve saygı duruşunda bulunuyor. Böyle bir saygıyı en büyük düşmanında uyandırabilen bir Mustafa Kemal’imiz var bizim. Ya da bir İranlı şair, bir Tahran gazetesine, Atatürk’ün ölümünün üzerine bir şiir yazar. O şiirin iki mısrasında; ‘Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir’ denir. İşte bu dizelerindeki bu kıskançlığı oluşturabilen Mustafa Kemal’imiz var” dedi.

“Yaşayan zamanda bizler, Ünsal Ören Eğitim Kurumları olarak; her bir öğretmenimiz ve personelimizle, Mustafa Kemal’in izinden yürümenin ve onun değerlerini özümsemenin haklı gururu içerisindeyiz.  Minnettarız. En içten duygularımız, inancımız, fikrimiz, hedeflerimiz ve yüreğimizle izindeyiz, yolundayız diyen Ören, konuşmasını şöyle tamamladı;

“Bugün saat 9 u beş geçtiğinde, hiçbir öğretmen yönlendirmesi olmadan trafiği durdurup saygı duruşunda bulunan ve etraftaki herkesin istiklal marşımızı okumasını sağlayan öğrencilerimi ve sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum…”

Atatürk’e özlem ve saygı temalı şiirlerin okunduğu anma etkinliğinde “Ağlayalım Atatürk’e Ağıtı” ve “Son Balo” konulu barkovizyon gösterisi yapıldı.              

Hüzünlü bir atmosferin hakim olduğu etkinlikte sergilenen Harmandalı oyunu ile 10 Kasım Atatürk Oratoryosu büyük beğeni topladı.     

Program okul korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi ve emeği geçenlere plaket takdim edilmesinin ardından hep birlikte coşku ile İzmir Marşı’nın söylenmesi ile son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.