Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünverdi, yönetim ve kariyer zirvesinde gençlerle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2018 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 07:34
Kaynak: İHA
Ünverdi, yönetim ve kariyer zirvesinde gençlerle buluştu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yönetim ve Kariyer Topluluğu tarafından Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinde, Yönetim ve Kariyer Topluluğu Başkanı Rezzan Kurt’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen Kariyer Günleri programında gençlere tavsiyelerde bulundu. 

Böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Ünverdi, “GSO Yönetim Kurulu Başkanı olduktan sonraki ilk programımı sizlerle, gençlerimizle yapmak gerçekten çok anlamlı. Böyle bir etkinlikte yer almaktan dolayı çok mutluyum. Sizleri böyle enerjik gördükçe ülkem adına çok umutlu oluyorum. Biz bu gençlikle birçok sorunun üstesinden geliriz“ diye konuştu.

Her türlü sorunun birlik ve beraberlik ile üstesinden gelineceğine dikkat çeken Ünverdi, “El ele, omuz omuza verdiğimiz sürece, Allah’ın izniyle her türlü sorunun üstesinden geliriz. Bu anlamda GSO olarak gençlerimizin her zaman yanındayız. Sizler için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Okulu bitirip diploma almanın asla yeterli olmadığına vurgu yapan Ünverdi, bunun yanında sosyal aktivite ve mesleki deneyimin olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu dile getiren Ünverdi, “Gelecekte sizler bizi yöneteceksiniz. Sizin iyi bir şekilde yetişmeniz ülkemizin kalkınmasında çok önemli rol oynayacak. Bu nedenle sizlerin gelişmesinde, ilerlemesinde bizlerin yoğun çabası olmalıdır. Bizler gençlerimizin geleceğine katkı sunmak, onlara bir değer katmak, meslek öğrenmek isteyenlere meslek kazandırmak amacıyla ve sanayicilerin imalatta en çok karşılaştıkları sorunlardan biri olan kalifiye eleman ihtiyacına cevap verebilmek ve bölge sanayisinin teknik alt yapısına destek vermek amacıyla 11 mesleki atölyenin, bulunduğu, GSO Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’ni (GSO-MEM) kurduk. Burasını çok etkin bir şekilde kullanarak okullarınızda öğrendiğiniz teorik bilgilerin yanında teknik, ve mesleki deneyim elde edeceksiniz. Mevcut atölyelerimizin yanı sıra bizden sizin ihtiyacınız olan mesleki eğitimleri de talep edebilirsiniz. Bizler de sizin ihtiyacınıza göre bu eğitimleri düzenleyebiliriz. Çünkü bizim sanayide yetişmiş özgüven kazanmış inşa gücüne ihtiyacımız var. Sizin iyi bir şekilde yetişmiş olmanız ileride bizim rekabet gücümüzü artıracak” ifadelerine yer verdi.

Dünya’da rekabet koşullarının çok değiştiğini ve yenilikçi üretim anlayışının önemine işaret eden Ünverdi konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“2011 yılında, Endüstri 4.0 çağına girdik Bu çağın farkında olmamız lazım. Bu anlamda gençlerimizin mesleki eğitimlerine destek olma amacıyla GSO-MEM’de dönem dönem mesleki eğitimler düzenliyoruz. Burada eğitim alanların gidiş geliş masraflarını karşılıyoruz. Bunun yanında merkezden eğitim alan arkadaşlarımızın iş hayatına girmesinde yardımcı oluyoruz. Merkezimize gelerek buradan faydalanabilirsiniz. Sizden ricam burayı gelin ve görün. Sizler için ne gerekiyorsa yapalım”

Konuşmasının ardından GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, günün anısına GSO Başkanı Adnan Ünverdi’ye plaket takdim etti.

Programda daha sonra GSO-MEM’in standının da olduğu alanda öğrencilere bilgiler verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.