Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünverdi’den 18 mart mesajı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2020 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:44
Kaynak: İHA
Ünverdi’den 18 mart mesajı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletimizin istiklal ve istikbali için genç yaşlı, kadın erkek demeden mücadele vererek tarihe altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünü kutuluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Adnan Ünverdi, yayımladığı mesajında Çanakkale Deniz Zaferi'nin aziz milletimizin tarihinde çok ayrı bir önemi olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Bu savaş yokluk ve imkansızlıklarla mücadele ederken düşmana karşı verilen destansı mücadelenin bir nişanesidir. Seyit Onbaşı’nın 276 kilogram ağırlığındaki mermiyi tek başına sırtlayıp topun ağzına yerleştirmesi, Nusret Mayın Gemisindeki askerlerin devriye gezen düşman donanmalarına yakalanmadan denize mayın döşemesi ve kadın çocuk demeden herkesin vatan toprağını korumak için verdiği mücadele dillere destan olmuştur.”

Türk Milleti’nin “Çanakkale geçilmez” diyerek dünyaya haykırdığı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” emri ile büyük bir zaferin kazanıldığını belirten Ünverdi, mesajını şöyle tamamladı:

“Bu millet tarihini kanla yazmıştır. Söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır, anlayışıyla milletimiz her türlü zorluğun üstesinden gelmiştir. Milletimiz ülkemizin bekası ve bağımsızlığı için ölüme koşar adım gitmiştir. Biz de bu milletin her bir ferdi olarak gerektiğinde aziz vatanın birlik ve bütünlüğü için ülkemizin değerlerinin savunulmasında, gözümüzü kırpmadan seve seve canımızı feda etmeye hazırız.

Bu duygularla Çanakkale zaferinin 105. yılını bir kez daha kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.