Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÜNVERDİ’DEN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ AÇIKLAMASI

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2020 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:36
Kaynak: İHA
ÜNVERDİ’DEN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ AÇIKLAMASI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) olumsuz etkilerinden dolayı güçlük yaşayan firmalara yönelik Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi içinde yer alan Kısa Çalışma Ödeneği seçeneğini hatırlatarak, işveren ve işçi açısından önemli olduğunu söyledi.

Dünyada koronavirüs vakalarının her geçen gün artarak devam ettiği bir süreçte sıkıntı yaşayan firmaların, sürdürülebilirliklerini sağlayabilmeleri için Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nde sunulan imkanları devreye alabileceklerini belirten Ünverdi, şunları kaydetti:

“Koronavirüs sebebiyle genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebepler dolayısıyla devletimiz tarafından önemli imkanlar sunuluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında mevzuatta yer alan esnek ve uzaktan çalışma modellerinin daha etkin hale getirilmesini temin edeceklerini, Kısa Çalışma Ödeneği'ni devreye alarak, bundan faydalanmak için gereken süreçleri kolaylaştıracaklarını belirtmişlerdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk da bugün yaptığı açıklamada, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarını esneteceklerini ve çoğu işverenin bundan faydalanacağını söylediler. Bu çerçevede TBMM ve İŞKUR Yönetim Kurulu tarafından görüşmeler gerçekleştiriliyor. Kapsam ve şartnameler konusunda mevzuatta bir iyileştirme olmasını bekliyoruz. Uygulamaya ilişkin talimatın gelmesi ile birlikte önümüzdeki hafta başvuruların yapılabileceğini öngörüyoruz. Firmalarımız konuyla ilgili gelişmeleri Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü’nden takip edebilir, konuyla ilgili bilgi alabilirler.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.