Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünverdi'den kutlama mesajı

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2019 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 03:33
Kaynak: İHA
Ünverdi'den kutlama mesajı

"Hiçbir yardım ve destek almadan bağımsızlık mücadelesi ile büyük bir kahramanlık destanı yazan atalarımızı rahmet ve minnetle anıyor; dünyada "Gazi" unvanına sahip ilk ve tek şehir olmanın gurur ve coşkusunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Adnan Ünverdi, Anteplilerin verdiği kurtuluş mücadelesinin ülkemize ve tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti.     

Gaziantep halkının 11 ay boyunca her türlü olumsuzluklara ve zorlu şartlara rağmen, büyük bir direniş göstererek 6317 şehit verdiğini anımsatan Ünverdi, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'da başlattığı kurtuluş mücadelesinde, Gaziantepliler canı pahasına düşmana karşı savaşarak destan yazmıştır. Bu büyük mücadeleden dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi Antep'i 'Gazilik' unvanı ile onurlandırmıştır. Ayrıca Gazi şehrimiz, Büyük Önder Atatürk tarafından, 'Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki onlar Antep'i kurtardıkları gibi Türkiye'yi de kurtardılar' sözlerine nail olmuştur" cümlelerine yer verdi.

"Gazilik unvanına layık olmak, ülkemize ve şehrimize sahip çıkmak için bundan sonra da atalarımızdan aldığımız güçle çalışmaya devam edeceğiz" diyen Ünverdi, mesajını şöyle tamamladı:

"Bağımsızlığımıza ve vatanımıza uzanacak ellere karşı bugün de aynı inanç ve kararlılıkla karşı koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. O günün şartlarında zor koşullara rağmen kadını erkeği, genci yaşlısı ile kahramanlık destanı yazan atalarımıza layık olmak için vatan sevgisiyle daha çok çalışmak ve kendimizi günün şartlarına göre geliştirmek zorundayız. Bunun için de birbirimizi daha çok sevmemiz, bilimin ışığında, milli ve manevi değerlerine bağlı genç nesiller yetiştirmemiz büyük önem taşıyor. Çünkü bugün savaşlar çok farklı cephelerde yapılıyor. Eğitim, ekonomi ve teknolojide takip eden değil, takip edilen ülke olursak bütün cephelerde başarılı oluruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine de ancak bu sayede ulaşabiliriz. Allah ülkemizin ve milletimizin yolunu açık etsin, düşmanlarımıza fırsat vermesin. Bu duygularla, Gaziantep'e Gazilik unvanı verilişinin 98. yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bütün hemşerilerimin 'Gazilik' gününü kutluyorum."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.