Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Usta mimarlara plaket

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi tarafından "Meslekte 40. ve 25. Yıl Plaket Töreni" düzenlendi. Törende Mimar Aslı Özbay, Kapadokya-Uçhisar bölgesinde hayata geçirdiği 'Müze-Salon' projesinin öyküsünü mimarlarla ve mimar adayı öğrencile

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2018 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:32
Kaynak: İHA
Usta mimarlara plaket

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi'nce, mimarlık mesleğinde 25,40 ve50 yılını dolduran üyelere plaket verildi. Ayrıca meslekte 43'üncü yılını dolduran Gazeteci - Mimar Tevfik Doğan Özdinç'e de, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Hasan Özgür Girişken tarafından basın özgürlüğü alanında mimarlık mesleğine katkılarından dolayı özel plaket verildi.

Sergi açılışı ve kokteylle başlayan plaket töreninde daha sonra Yüksek Mimar Aslı Özbay, Kapadokya-Uçhisar bölgesinde hayata geçirdiği projelerin uygulama deneyimini aktardı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki etkinliğe yüzlerce mimar adayı ve mimar katıldı.

RESMİ RUHSATLI FAKAT RUHSUZ YAPILAR ORTAYA ÇIKTI

Programın açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı H. Özgür Girişken, "Büyük kentlerimizde 1950'li yıllardan başlayarak, kitlesel göçler gecekondulara neden oldu. 2000'li yıllardan sonra resmi ruhsatlı fakat ruhsuz yüksek ve yoğun yeni gecekondular eklendi. Kentlerimiz yaşanamaz hale gelirken, köylerimiz köy olma özelliğini yitirdi. Yeşil ve orman alanlarımız zarar gördü. Kimilerimiz mimarlıktan tamamen umudunu kesti ancak kimilerimiz oldukça inatçıydı ruhsuz mimarların dışında kalmayı başardı ve bizlere umut vermeyi sürdürdü. Bu isimlerden birisi de Aslı Özbay'dır. Özbay bugün bizlere yıkılmış iki evin yapı izlerinden yola çıkarak konaklama odaları yapılması düşünülen fakat alan temizliği sırasında traktör tekerleğinin zemine saplanması sonucu gün yüzüne çıkarılan tarihi bir mekan ve bu mekanın tarihi izlerini koruyan modern tasarımıyla farklı dönemleri kavuşturan özel bir mekân olarak kullanılan bir toplanma alanı 'MÜZE-SALON"u anlatacak" dedi.

'MÜZE-SALON' PROJESİNİN ÖYKÜSÜ

Mimar Aslı Özbay, ekibi tarafından Kapadokya-Uçhisar bölgesinde yapımı tamamlanan, Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri kapsamında Yapı Koruma Dalı Ödülü alan, tarihi izleri koruyan modern tasarımıyla farklı dönemleri kavuşturan özel bir mekân olarak kullanılan 'Müze-Salon' projesinin öyküsü mimarlarla paylaştı. Daha sonra konferansta sor cevap bölümüne geçildi.

USTALARA PLAKET VERİLDİ

 

Yüksek Mimar Aslı Özbay'ın konuşmasını pür dikkat dinleyen konuklar keyifli anlar yaşadılar. Konferansın ardından Aslı Özbay'a Oda Başkanı Özgür Girişken tarafından günün anlam ve önemine binaen plaket verildi. Ayrıca, meslekte 25. 40 ve 50. yılını dolduran mimarlara da Başkan Özgür Girişken ve Aslı Özbay, tarafından plaket verildi. Öte yandan meslekte 43'üncü yılını dolduran Gazeteci - Mimar Tevfik Doğan Özdinç'e de, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Hasan Özgür Girişken tarafından basın özgürlüğü alanında mimarlık mesleğine katkılarından dolayı özel plaket verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.