Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uygar Koleji’nde oryantasyon haftası

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:04
Kaynak: İHA
Uygar Koleji’nde oryantasyon haftası

Uygar Koleji 2018-2019 eğitim-öğretim yılını büyük bir coşkuyla karşıladı. Açılış töreni 17 Eylül 2018 Pazartesi günü yapıldı. İstiklal Marşının birlikte söylenmesi sonrasında kampüs müdürü Mehmet Korkmaz’ın yaptığı konuşma törende bulunan öğretmen, öğrenci ve velilerce ilgiyle izlendi.

Başta kurucu Yılmaz Ovayolu olmak üzere bütün yöneticiler öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. Korkmaz, “Eğitim, bir toplumun çağdaşlaşmasındaki temel etkendir. Çağdaş bir Türkiye için, aydınlık yarınlar için sorgulayan, eleştirel düşünen, akılcı, mutlu bireyler yetiştirirken; onların kendi yaratıcılıklarını kullanarak üretmelerine katkıda bulunmalıyız. ‘Her öğrencimiz farklıdır ve özeldir’ ilkesiyle çıktığımız bu yolda, en önemli görevlerimizden biri farklılıklara saygı duyan, Atatürk ilke ve değerlerine sahip çıkan çağdaş bireyler yetiştirmektir. Uygar Koleji ailesi olarak, okulumuzda bilimi, teknolojiyi ve sevgiyi bütünleştirip imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı da zevkli ve de eğlenceli hale getirerek eğitimde hayallere ulaşmaya amaçlamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 eğitim öğretim yılının sizlere sağlık, mutluluk getirmesini, vatanımıza ve milletimize hayırlı olması dileğiyle herkese saygı ve selamlarımızı sunuyor, tekrardan hoş geldiniz diyorum.” Şeklinde konuşmasını tamamladı. Konuşmanın ardından çocuklara balon dağıtıldı ve hep beraber balonlarını gökyüzüne bıraktılar.

Okulda oryantasyon eğitimi kapsamında okullara aileleriyle birlikte gelen ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerinin heyecanı gözlerinden okunurken kimi öğrenciler ise ailelerinden ayrılmanın hüznünü yaşadı. Minik öğrenciler öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanışıp sınıflarını gezdiler. Yeni öğrencilerin okula alışması, uyumu ve okul kurallarını öğrenmesi için yürütülen program çerçevesinde veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.