Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UYGAR KOLEJİNDEN BELEDİYE MECLİSİNE ZİYARET

Uygar Koleji öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde “Etkin vatandaşlık ve yaşadığım yerin yönetim biçimi” kazanımını yerinde görmek adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısına gözlemci olarak katıldılar.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2018 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 22:12
Kaynak: İHA
UYGAR KOLEJİNDEN BELEDİYE MECLİSİNE ZİYARET

Öğrenciler, meclisi yakından inceleyerek demokrasi bilincinin önemini kavradılar. Sosyal Bilgiler dersinin kazanımını yaparak yaşayarak öğrenen öğrencilerde demokrasi bilinci pekişmiş oldu. Meclis planlama ve çalışma sistemini öğrenen öğrenciler, belediye başkanı ve belediye çalışanlarının program çerçevesinde nasıl bir yol izlediklerini gözlemleyerek bilgi sahibi oldular.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak Belediye Başkanının sorumlulukları ve belediyenin işleyişi hakkında bilgi verdi. Toprak, “ Belediye Başkanı, belediyeyi stratejik plana uygun olarak yönetir. Meclis ve encümene başkanlık eder ve onların aldığı kararları uygular. Meclise karşı sorumludur. Belediye teşkilatını sevk ve idare eder. Belediye personelini atar. Ayrıca belediye başkanı, belediye halkının temel ihtiyaçlarını gözeterek huzuru sağlamak için adımlar atarak, bölge adına bazı düzenlemelerle iyileştirme çalışmaları yapar. Bu yollarla halkın memnuniyetini sağlar. Belediye teşkilatının menfaatleri doğrultusunda görev alan kişileri organize edip yol gösterir. Belediyenin elindeki olanakları değerlendirerek gelirleri korur.” şeklinde bilgi verdi.

Uygar Koleji kampüs müdürü Mehmet Korkmaz, yapılan bu ziyaretin içinde yer alarak etkinliğin amacı hakkında bilgi verdi. Korkmaz, “ Yapılan bu ziyaretle öğrencilerimiz demokrasi bilincini yaparak ve yaşayarak öğrenmiş oldular. Bizler öğrencilerimiz için elimizde bulunan tüm imkanları kullanarak her şeyi yerinde gözlemleyerek somut bilgiler doğrultusunda onları aydınlatıcı bilgiler vermek istiyoruz. Bu şekilde bilinçli nesiller yetiştirerek yaşadıkları yerin yönetim şekli ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olan, demokrasi bilinci gelişmiş nesiller yetiştirmek amacı doğrultusunda hareket ediyoruz.” şeklinde konuşarak yapılan ziyaretin amacı hakkında bilgi verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.