Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uygar Koleji'nden TÜBİTAK başarısı

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2018 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:38
Kaynak: İHA
Uygar Koleji'nden TÜBİTAK başarısı

Uygar Koleji ortaokulu öğrencilerinden Arda Konyalı ve Semih Doğu Tan’ın robotik öğretmeni Serkan Karacan rehberliğinde Kodlama dalında katıldıkları “Çocuklar Ölmesin” adlı proje Adana’da düzenlenen 12. TÜBİTAK ortaokullar arası yarışmada kodlama dalında bölge birincisi oldu.

Proje de amaç, arabada ya da serviste unutulan çocukların havasızlıktan ölmemesi. Proje sadece çocuklara yönelik değil araçta unutulan diğer canlılara da yönelik. Projede sistem tamamen otonom olarak çalışıyor. Araçta herhangi bir yetişkinin olmaması durumunda çocuk veya canlının araçta tespit edilmesi anında acil durum prosedürleri devreye giriyor. Pencerelerin bir süre sonra açılıp içeri oksijen girmesi ve sıcaklığın düşürülmesinden sonra alarm devresi devreye girerek dışarıdaki insanlara bu durumu bildiriyor. Bölge birincisi olan öğrenciler ve rehber öğretmenlerinin para ödülüyle ve öğrencilerin ayrıca bisikletle ödüllendirildiği sergide Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete Uygar Koleji ortaokul öğrencilerini kutladı. Daha sonra okula gelen öğrenciler arkadaşlarına yapmış oldukları proje ile ilgili bir söyleşi düzenleyerek projeleri hakkında bilgi verdiler. Söyleşinin ardından öğrencilere okul kurucusu Yılmaz Ovayolu tarafından ödül verildi.

Uygar Koleji Müdürü Mehmet Korkmaz, yarışmada projelerinin bölge birincisi olmasının gururunu yaşadıklarını söyleyerek öğrencilere ve robotik öğretmenine teşekkür etti. Türkiye finallerinde de öğrencilere başarılar diledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.