Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyuşturucu ile mücadele

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:28
Kaynak: İHA
Uyuşturucu ile mücadele

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan “Bağımlılıklara Yönelik Koruma, Önleme ve Rehabilitasyon Alanında İşbirliği Protokolü” kapsamında mahalle muhtarlarıyla sahaya iniyor. Büyükşehir’le muhtarlar arasındaki işbirliği çerçevesinde bağımlılıkla mücadeleye dönük önleyici tedbirler, mahalle muhtarlarına bir seminerle anlatıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı faaliyet gösteren Sosyal Araştırma Merkezi (SARMER)’nin 50 mahallede 200 bin kişinin taradığını mahallelerin risk haritasının çıkarıldığını bildirdi.

TOLAY: ÇALIŞMALARA BAŞKAN ŞAHİN DE KATILACAK

Muhtarların desteğiyle ocak ayında riskli mahallelerde öncelikli olarak ailelere bağımlılığın zararlarını anlatacaklarını söyleyen Tolay, çalışmalara Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katılacağını belirtti.

Uyuşturucu kullanımının yaygın olarak görüldüğü 20 mahallenin öncelik sırasına alındığını aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, şehirde uyuşturucu kullanımını en aza indirgemek amacıyla çalışacaklarını kaydetti.

AKSOY: KORUYUCU TEDBİR ALMAK İÇİN MAHALLELERE İNECEĞİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Aksoy ise, uyuşturucu illetine yakalanma riski yüksek olan genç nüfusu koruyucu ve önleyici tedbir almak için mahallelere ineceklerini anlattı.

Başkan Aksoy, alkolün kendisine ve sosyal ilişkilerine zararı olduğunu bildiği halde içmekten kendisini alıkoyamayan bağımlıların Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM)’le rehabilite edilebileceğini hatırlattı.

Ailelerin çocuklarının uyuşturucu kullanmaya başladığını ancak iki yıl sonra öğrendiğini vurgulayan Aksoy, ailelerin bağımlılık çukuruna düşmesine izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi’nden Psikiyatrist Cenk Yoncal ve Klinik Psikolog Aslı Sokman, bağımlılıkla ilgili sunumlarla muhtarları bilgilendirdi.

Seminerin sonunda muhtarlara uyuşturucunun zararlarını anlatan afişler verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.