Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Uyuşturucu işi Yapan Terörist Muamelesi Görecek”

Uyuşturucu ve Bağımlıkla Mücadele konusunda Gaziantep’te gerçekleştirilen çalışmalar, Vali Davut Gül Başkanlığındaki toplantıda değerlendirildi. Vali Gül, uyuşturucu işi yapan terörist muamelesi göreceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2018 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:01
Kaynak: İHA
“Uyuşturucu işi Yapan Terörist Muamelesi Görecek”

Toplantıda uyuşturucu ile mücadele konusunda ilgili kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar ve istatistiki bilgilerin yer aldığı sunumlar gerçekleştirildi.

Vali Gül yaptığı konuşma ve değerlendirmede uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle önlenemeyeceğini, bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Sivil Toplum örgütlerinin ortak çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Vali Gül, özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve okullarda bulunan Okul Aile Birliklerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

Uyuşturucunun ilk öğretim seviyelerine indiğine dikkat çeken Gül; “Günümüzde geleceğimiz olan gözümüzün nuru çocuk ve gençleri bu illetten korumanın yegâne yöntemi, onları kitaplarla, kaliteli müzikle ve en önemlisi sportif faaliyetlerle tanıştırmadan geçmektedir” dedi.

Gül, konuyla ilgili gerekirse kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin birlikte çalışarak gerekirse protokol imzalayarak çalışma yapmalarının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Vali Gül “Polis ve jandarmamızı talimatlandırdık, ilgili arkadaşlarımızla konuştuk, paydaşlarımızla konuyu değerlendirdik, yasal mevzuat çerçevesinde uyuşturucu işi yapan kişilere terörist muamelesi görecek” dedi.

Valilik Amfi Toplantı salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları Halil Uyumaz, Uğur Aladağ, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serdar Sarıfakı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetle İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ökkeş Demir ve ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.