Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vaka tartışmalarında konu çocuk psikolojisi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü, bu yıl ikincisi düzenlediği ‘’Vaka Tartışmaları’’ ile çocuk psikolojisini ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:49
Kaynak: İHA
Vaka tartışmalarında konu çocuk psikolojisi

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programda alanında uzman bilim insanları psikolojik bir vakayı ele alarak konuyu çok yönlü değerlendirdi.

ALANINDA UZMAN KONUŞMACILAR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan, HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen: ‘’Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümümüz bugüne kadar sayısız etkinliğe imza attı. Birbirinden değerli bilim insanlarımızı ağırlayarak alana katkıda bulunan çalışmalar yaptılar. Bölümümüze teşekkür ederim. Değerli konuşmacılarımızın sunacakları bilimsel verileri ve konuları merakla bekliyorum. Bu yüzden programı dikkatle takip edeceğim’’ ifadelerini kullandı.

Sempozyuma konuşmacı olarak; Uzman Klinik Psikolog Hülya Akkaya Yılmaz, Hasan Kalyoncu Üniversitesinden Doç. Dr. Ş. Senem Başgül, İstanbul Üniversitesinden Uzman Klinik Psikolog T. Burak Toprak, Marmara Üniversitesinden Emekli Uzman Psikiyatri Hemşiresi Selma Hasanoğlu ve İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Doç. Dr. Vahdet Görmez katıldı.

ÇOCUK PSİKOLOJİSİNİ NE ETKİLER?

Bireylerin geçmişinde yer alan olayların, yakın çevresinden veya ailesinden bilgi alınarak incelenmesi yoluyla hastalığa ilişkin ipuçlarının ele alındığı vaka tartışmalarında, konuşmacılar tarafından çocukları psikolojik yönden etkileyen kavramların sunumları yapıldı. Bir çocuk vakanın davranışlarının incelendiği çalışmayı sunan konuşmacılar, okulda ve aile yaşamında sinirli ve asabi olan çocuğun toplumsal analizini katılımcılara bilimsel olarak anlattı.

Psikolojik bir vakanın alanında uzman konuşmacılarla tartışıldığı sempozyumda, bir çocuğun okul hayatında ve evde nasıl davrandığını analiz eden çalışmalar katılımcılara sunuldu.

Katılım ve ilginin yoğun olduğu gözlemlenen sempozyum sonunda, katılımcılar merak ettiği soruları konuşmacılara yöneltti. Soru cevap kısmının ardından konuşmacılara plaket takdim edildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.