Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vakit Ensar Olma Vaktidir

Gaziantep Erdemli Yöneticiler Akademisi Derneği ve gençlik yapılanması olan Medeniyet Tasavvuru Gençliği öğretmen evinde "Vakit Ensar Olma Vaktidir." Diyerek Suriyeli muhacir kardeşlerimizle bir araya geldi ve bir iftar programı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 01:47
Kaynak: İHA
Vakit Ensar Olma Vaktidir

EYAD ve gençlik teşkilatı MTG Sivil Toplum Kuruluşları içerisinde yakın bir kuruluş tarihine sahip olmasına rağmen düzenlemiş olduğu programlar ve de hayata geçirdiği projelerle kendisinden söz ettirmeye devam ediyor.

Son yıllarda bölgemizde yaşanan siyasal sorunlar ülkemizin de içinde bulunduğu geniş bir coğrafyaya yayılarak adeta hicret hadisesine yeni bir boyut kazandırarak çağımızda yeniden vücut buldu. Nitekim bu kapsamda "Ensar Gönüller" olmaya aday bir avuç inanmış insan topluluğu kardeşlik bilincinin gereği olarak aynı sofrada ellerini Rablerine açtılar.

alışık olduğumuz kalabalık zengin grupların ve yoğun protokolün yer aldığı ne yazık ki iftar sofrasından çok israf sonrasını andıran karelerin yerini sade az ve öz bir menü ile hayır duaların eşliğinde ümmetin çocukları bir araya gelerek ellerini semaya kalplerini ise Rablerine bu iftar sofrası vesilesi ile açtılar.

Kelamların en güzelini seslendiren Suriyeli Ahmet kardeşimizin ardından konuşan EYAD il Başkanı Ömer Tikenli bize kardeşliği en güzel şekliyle öğreten Peygamber'in emaneti Muhacirlerine Ensar olabilmek için adayız; Ve bu bağlamda sizler bizlere emanetsiniz, başımızın üzerinde yeriniz var şeklinde konuştu. MTG olarak devam ettirdikleri "Vakit Ensar Olma Vaktidir" projesinden de bahseden başkan bu proje sizler için, bizler sadece vesileyiz şeklinde konuştu.

Toplumun hafızası niteliğindeki Sivil Toplum Kuruluşları içerisinde kendisine yer edinen ve isimlerine yakışır bir biçimde hareket eden Erdemli Yöneticiler Akademisi Derneği ve Medeniyet Tasavvuru Gençliği yapmış oldukları bu organizasyon ile toplumumuzun kaybettiği kardeşlik bilincinin yeniden inşaasına yönelik olarak çalışmalarına devam edeceklerini vurguladılar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.