Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül; “ARGE ve tasarım merkezi sayılarının arttırılması lazım”

Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu, Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 22:59
Kaynak: İHA
Vali Gül; “ARGE ve tasarım merkezi sayılarının arttırılması lazım”

Kamu, Üniversite ve Sanayi alanında ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımları ile Valilik Atatürk Salonunda gerçekleştirilen toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali Gül, ARGE ve tasarım merkezi sayılarının arttırılarak buralarda çalışan profesyonellerle üniversiteler arasında birlikte çalışabilme ortamının oluşturulmasının önemli olduğunu kaydetti.

Vali Gül; “Yapılan ARGE faaliyetlerinde sanayicinin işine yarayacak, katma değer yaratacak şeyler göz önüne alınmalı, ihtiyaçlar belirlenmeli ve bu ihtiyaçlara istinaden çalışmalar yürütülmelidir. Yapılan çalışmalar sanayiciye daha kolay ve ekonomik imkânlar sunmalıdır. Üniversitenin müdahalesi ile girdi maliyetlerinin azaldığı, sürecin kısaldığı ya da katma değerinin artacağı çalışmalar üzerinde durmak gerekiyor” dedi.

Üniversite tarafından alınan patentlerin tanıtımının da önemli olduğunu dile getiren Vali Gül, organize sanayi ya da üniversitelerde patentlerle ilgili bir fuarın gerçekleştirilmesinin tanıtımda önemli rol alacağını söyledi.

Vali Gül ayrıca Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği ile yapılan işbirliklerini destekleyecek konulara Kalkınma Ajansı tarafından fon ayrılması talimatını verdi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.