Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül, “Bağımlılığı kaynağından keseceğiz”

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2019 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 14:38
Kaynak: İHA
Vali Gül, “Bağımlılığı kaynağından keseceğiz”

‘Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’ 2019 yılı ilk toplantısı Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Gül burada yaptığı konuşmada bağımlılığı kaynağından kesmeyle ilgili ‘Spor Şehri Gaziantep Projesi’ni başlattıklarını kaydetti. 

Valilik Atatürk Toplantı Salonunda ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, adli birimler, emniyet ve jandarma teşkilatı temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımlarıyla tüm illerde eş zamanlı gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara hitap eden Vali Gül, “Bağımlılığı kaynağından kesmeyle ilgili belediyelerimizle beraber ‘Spor Şehri Gaziantep Projesi’ni başlattık. Birkaç aşaması bulunan projenin birinci aşaması altyapının güçlendirilmesi. Bu konuya Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu olağanüstü destek verdi. Verilen destekle 20 tane kapalı spor salonu, 13 tane yüzme havuzu ve 200 okulumuzun bahçesinde basketbol ile voleybol sahasının yapılmasına karar verildi. Yine merkezdeki Kalyon Stadyumunun altında her zaman kullanılabilecek 8 ünitelik bir spor merkezi oluşturulmasının protokolleri imzalandı. Onların süreci devam ediyor” dedi.

Projenin ikinci aşamasında ise Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki özellikle büyük okulların tamamının ve küçük okulların önemli bir kısmında okul spor kulüplerinin kurulduğunu ve kurulmaya devam ettiğini aktaran Vali Gül, mevcutta 700 tane okul spor kulübü olduğunu söyledi. Bu kulüplerin malzeme ve benzeri ihtiyaçlarının ise Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkâmil Belediyeleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkıları doğrultusunda Valilik tarafından temin edileceğini bildiren Vali Gül, malzemelerin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılacağı törenle teslim edileceğini ifade etti.

Yaklaşık 600 bin öğrencinin bulunduğunu ve öğrenci olmayanlarla birlikte 1 milyon kişinin spor yapmasını istediklerini vurgulayan Vali Gül, eski yeni 120 bin civarında lisanslı sporcunun bulunduğunu ve bu sayının 200 bine çıkmasını hedeflediklerini söyledi.

Tüm bunları yaptıklarında bağımlılıkla mücadelede daha sağlam yol alınacağı ve ayakları yere basar boyuta ulaşılacağının altını çize Vali Gül, bir şekilde bağımlılığa bulaşanlar için ise AMATEM, Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi ve diğer sağlık kuruluşlarına başvurarak tedavi süreçlerine başlayabileceklerini söyledi.

Toplantı alınan kararların değerlendirilmesi ile devam etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.