Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül, “Bizler aynı gemideyiz ve bu geminin su almaması lazım”

Gaziantep Valisi Davut Gül, 19 Ekim Muhtarla Günü münasebetiyle düzenlenen programda birlik ve beraberliğini önemine değinerek “Bizler aynı gemideyiz ve bu geminin su almaması lazım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2019 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:57
Kaynak: İHA
Vali Gül, “Bizler aynı gemideyiz ve bu geminin su almaması lazım”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda muhtarlara hitap eden Vali Gül, 190 yıllık muhtarlık müessesesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile son dört yıldır kutlandığını söyledi.

Muhtarların talebinin milletin talebi olduğunu bildiklerini aktaran Gül, “Mülki idare amirlerine, kaymakamlara, valilere, belediye başkanlarına sizleri emanet ettiği ve talimat olarak da yasal olarak yapılabilecek her talebinin öncelikli olarak yapılması noktasında talimatı olan bir Cumhurbaşkanımız var. Bizler de yöneticiler olarak sizlerin talebinin milletin talebi olduğunu biliyoruz. Bu talepleri de öncelikli sırasına ve ekonomik imkânlara göre bir takvim içerisinde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Sözlerine Barış Pınarı Harekâtı’nda gösterilen başarıyla devam eden Gül, “Gaziantep’in de Türkiye’nin de çözülemeyecek hiçbir meselesi yok. En son terörle mücadeledeki Barış Pınarı Harekâtı’nda gördük. Siyaset, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar kısaca toplumun tüm kesimi bir olduğunda, güçlü bir irade olduğunda ve bu iradeyi dosta düşmana karşı temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü bir hükümet olduğunda dünyanın her tarafından saygı gördüğümüzü gördük. Allah birliğimizi bütünlüğümüzü bozmasın. İtibariyle, marifetiyle bütün milletvekillerimizin, başkanlarımızın, her bir muhtarımızın, her bir sivil toplum kuruluşumuzun 82 milyon her bir ferdimizin katkısı var.   Bizler aynı gemideyiz ve bu geminin su almaması lazım” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarların yol arkadaşları olduğunu belirterek, “Sizler köprüsünüz, vatandaşın en yakın eli, sesisiniz. Devletin ulaştığı en önemli makamlardan birisiniz. Çok önemli bir zaman diliminden geçiyoruz. Hepimiz zamanın ve mekânın şahitleriyiz. Önümüzdeki yıl İstiklal Harbi’nin 100. Yılı. Mustafa Kemal Atatürk yola çıktığı zaman “Ya İstiklal Ya Ölüm” dedi. Üzerinden koca yüz yıl geçti. Aynı Recep Tayyip Erdoğan da Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtı ile “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek yola çıktı. Ölümü öldürenler, korkuyu korkutanlar ile ancak bu yola gidilebilir” diye konuşmasını sürdürdü.

Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, ise yerel yönetimdeki en büyük zincirin halkasının muhtarlar olduğunu ifade ederek muhtarların devlet ile halk arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz de anlamlı program için teşekkür ederek birlik ve beraberlik temennisinde bulundu.

Belediye başkanları, kaymakamlar, mülki idare amirleri ile çok sayıda muhtar ve eşinin katıldığı program günün anısına fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.