Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül, “İsrafı önleyip, kaynakları daha verimli kullanmalıyız”

Gaziantep Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında düzenlenen Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 12:16
Kaynak: İHA
Vali Gül, “İsrafı önleyip, kaynakları daha verimli kullanmalıyız”

Vali Gül burada yaptığı konuşmada israfı önleyip, kaynakları daha verimli kullanarak yarınlara daha temiz bir çevre bırakılabileceğini kaydetti. 

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Allan’ın proje bilgilendirme konuşması ve Sıfır Atık Projesi Gaziantep sunumuyla başlayan toplantıda salondakilere hitap eden Vali Gül, dünyada yaklaşık 7 milyar insanın bulunduğunu ve bunun iki katı da gıda üretilmesine rağmen toplumun yarısının bir şeklide yoksulluk ve açlıkla burun buruna olduğunu söyledi.

Kaynakların verimli kullanılmadığını ve dünyanın her tarafında israfın giderek büyüdüğünü dile getiren Vali Gül, “Daha büyük araçlar, daha büyük evler, daha büyük tabakların kullanılması ve ihtiyaçtan daha fazla harcamaların yapılması dünyanın her tarafında bununla ilgili çalışmaların başlatılmasına, atıkların olabildiğince azaltılması ve çıkan atıkların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesine vesile oldu.” dedi.

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde Sıfır Atık sosyal sorumluluk projesinin başlatıldığını bildiren Vali Gül, Gaziantep’in sıfır atık noktasında Türkiye’de en iyi uygulanan iller arasında olduğunu ifade ederek en iyisi olabilmek için hep birlikte çalışılacağının mesajını verdi.

Kurumlarda, okullarda, çocuklarda sıfır atık anlayışının yerleşmesi gerektiğini vurgulayan Vali Gül, “Bunu yaparken hem kendimiz öğreneceğiz hem de birilerine öğreteceğiz. Adım adım neler yapılacağı belli. Aslında hepimizin büyük ölçüde yapmadığı ama yapmakla yükümlü olduğumuz şeyleri bizlere hatırlatıyor. Alırken, kullanırken, başkalarına tavsiye ederken kurumumuzda, kendi evimizde olması gerekenleri söylüyor. Bunlar olmazsa şehrimiz, ülkemiz, dünyamız çevre anlamında giderek sıkıntılı bir döneme giriyor, girecek” şeklinde konuştu.

Herkesin parklar, bahçeler ve yeşil alanların bulunduğu yaşanabilir kentler istediğini söyleyen Vali Gül, bu isteklerin yerine gelebilmesi için önce mevcudun korunması gerektiğini dile getirdi. Bir ağacın yetişme süresinin uzun yıllar aldığının altını çizen Vali Gül, “Kurumlarda, ev hayatında bu tüketim alışkanlığı temposu yavaşlatılmadığı müddetçe bireysel ve kurumsal sıkıntılar devam edecek, her gün bir ağaç diksek yine yetmeyecek. Bunun için hep birlikte el ele vererek üzerimize düşen görevleri koordineli bir şeklide iletişim içerisinde yapacağız. Başarısızlık söz konusu değil, bütün şartlar şehrimizin, kurumların, bireysel anlamda bizlerin lehine” diye konuştu.

Kamu kurum ve kuruluşlardan projeden sorumlu yetkililerin katıldığı toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.