Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül; “Kayıt dışına sıfır tolerans”

Gaziantep 2019 yılı 1. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Davut Gül başkanlığında, Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2019 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2023 20:10
Kaynak: İHA
Vali Gül; “Kayıt dışına sıfır tolerans”

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin tarafından 2018 yılı rakamlarının açıklandığı değerlendirme sunumuyla başlayan toplantıda basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Gül, kayıt dışına sıfır tolerans gösterileceğini kaydetti.

Gaziantep’in istihdam ve mesleki eğitim konularında en iyi olan illerden bir tanesi olduğunu aktaran Vali Gül, özellikle kurum aracılığıyla işe yerleştirmede bir önceki yıla göre %36 artışın olduğunu belirterek işverenler ve iş arayanların İŞKUR’u aracı olarak gördüklerini söyledi.

Gaziantep’te toplam sigortalı sayısının 445 bin olduğunu dile getiren Vali Gül, “Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere işverenlerden kamu kurum ve kuruluşlarında kayıt dışılık bu anlamda yok denecek kadar az. Olanlar için de gerekli tedbirler ve denetimler sıkı şekilde yapılacak. Merdiven altı işletmelerin varlığı bu işi profesyonelce yapan kurumsallaşmış şirketlerin varlığını tehdit ediyor. Bu nedenle kayıt dışına sıfır tolerans gösterilecek ve özellikle merdiven altı işletmelerin de istenilen standartlara gelmesi için hem SGK hem maliye boyutuyla çalışmalar devam edecek” dedi.

“GAZİANTEP ENGELLİ İSTİHDAMINDA ÇOK İYİ”

Vali Gül, yasal zorunluluk olarak il bazında toplamda 3.587 engelli çalıştırılması gerekirken Gaziantep’te bu sayının 3.805 olduğunu bildirerek işverenlere, çalıştırılması gereken engellilerden daha fazla engelli istihdam ettikleri için teşekkür etti.

“MESLEKİ EĞİTİMİN ARTMASI GEREKİYOR”

Gaziantep’in mesleki eğitimde okullaşma oranının az olduğu illerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Vali Gül, mesleki eğitimin artması gerektiğini vurguladı.

Lise öğrencilerinin en az yarısının mesleki eğitime gitmesi gerektiğini dile getiren Vali Gül, “Bunun için de gerek sanayicilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın gerekse meslek kuruluşlarımızın bunlardan önemlisi anne ve babaların çocuklarını yeteneklerine göre okullara, bölümlere yönlendirmesi hem memleket açısından hem kendileri açısından faydalı olur” şeklinde konuştu.

Kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katıldığı toplantı sunumlarla devam etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.