Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül, “STK’lar günümüz Dünyasında önemli bir yere sahip”

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2018 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 05:23
Kaynak: İHA
Vali Gül, “STK’lar günümüz Dünyasında önemli bir yere sahip”

Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Kamu Sivil Toplum Kuruluşu (STK) İşbirliği Projesi” kapsamında düzenlenen Kamu Personeli Eğitimi açılış törenine katıldı. Vali Gül, burada yaptığı konuşmada Sivil Toplum Kuruluşlarının günümüz Türkiye’sinde, dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. 

Sivil Toplum Kuruluşlarının sürdürülebilir olması gerektiğini dile getiren Vali Gül, “Yönetimin yerini yöneticinin alması ve bununla birlikte Sivil Toplu Kuruluşlarının ön plana çıkması hayatın bir gerçeği. Burada ve bundan sonra alınacak eğitimlerle bazı şeylerin yerine oturmuş olacağına inanıyorum. Sivil Toplum Kuruluşlarının en önemli sıkıntısı devlete çok bağımlı olmalarıdır. Sivil Toplum Kuruluşlarının sürdürülebilir olması, kendi ayaklarının üstünde durması çok önemlidir. Sivil Toplum Kuruluşlarının istenilen amaca ulaşarak ülkemizin yönetiminde, vatandaşlarımıza katkı sunmaları en önemli isteğimizdir” dedi.

Gaziantep’in “dünyanın yaşayan en eski şehirlerinden biri” olarak kültür, turizm, kongre ve sağlık turizmi şehri olduğunu vurgulayan Vali Gül, bu süre zarfında Gaziantep’i tanımaları için de fırsat olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü Temsilcisi Ali Gökay ise son yıllarda sivil toplum kuruluşlarının gelişimi konusunda güzel adımlar atıldığını belirterek kamu sivil toplum kuruluşları işbirliğini daha güçlendirmek amacıyla projenin başlatıldığını dile getirdi.

Tokat, Diyarbakır, Batman, Sivas, Mardin ve ev sahibi il Gaziantep’ten temsilcilerin bulunduğu eğitim iki gün sürecek.

Türkiye genelinde Gaziantep’in de aralarında yer aldığı 20 pilot ilde gerçekleştirilen eğitim ile iki bine yakın kamu ve sivil toplum temsilcisine ulaşılması hedefleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.