Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül’den öğrencilere tavsiye

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:01
Kaynak: İHA
Vali Gül’den öğrencilere tavsiye

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nün şiddete yönelen aşırılıkların önüne geçmek, gençliği zararlı oluşumlardan uzak tutmak ve aydınlatmak amacıyla başlattığı “Her Zaman Birlikte-5” isimli proje kapsamında, Şehit Ersin Yıldırım Ortaokulu öğrencileri Vali Davut Gül’ü ziyaret etti.

Öğrencilere okumalarını tavsiye eden Gül, disiplinli çalışma ile başarının elde edileceğini ve hangi meslekte mutlu olacaklarsa onu hedeflemelerini önerdi.

Şehit Ersin Yıldırım Ortaokulu Müdürü Ramazan Sontur, öğretmenler, öğrenciler ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personelinin katıldığı ziyarette Vali Gül, öğrencilerle tanışarak isteklerini dinledi.

Vali Gül öğrencilere, en son hangi kitabı okuduklarını sorarak, seviyelerine göre bolca kitap okumaları hatırlattı. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Gül, “Eğitim hayatı bir merdiven gibidir, ellinci basamağa birden çıkamazsınız. Disiplinli bir şekilde çalışıp puanla girilecek okulları tercih etmelisiniz” dedi.

Gül, başarısının sebebini soran bir öğrenciye de; “Bizim kültürümüzde başarı yoktur, nasip vardır. Bu, şu anlama gelmesin çalışmayayım ama bana şu meslek nasip olsun, böyle olmaz tabi. Hangi meslekte mutlu olacaksanız mutlaka o mesleği seçin, içinize sinen bir meslek olsun ki mutlu olasınız” diye konuştu.

Öğrencilere meslek seçiminden ziyade, ülkeye katılacak önem, vatana, millete ve ailelerine hayırlı evlatlar olmalarını tavsiye eden Gül; “Gaziantep, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi, inanın çok şanslısınız her şey mevcut burada, iki milyon nüfusu olmasına rağmen huzurlu bir şehir” ifadelerini kullandı.

Vali Gül, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.